Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Altıncı Fenerbahçe

Ligin 5. haftası, oynanacak olan Beşiktaş – Galatasaray derbisi şampiyonu belirleyebilir. Beşiktaş yeni stadındaki ilk derbiyi kazanırsa psikolojik üstünlüğünü pekiştirir. Galatasaray kazanırsa Beşiktaş’ın tüm havasını bozar ve ciddi rakip olur. Ama yaşı yeterli olup ligi takip edenler bilir ki bu tip durumlarda “futbol üst aklı” devreye girer. Bir taraf bariz şekilde üstün değilse hakem kararları genelde maçın berabere bitmesine yöneliktir. Hele ki maçın sonlarında apaçık ofsayt ve penaltı kararlarında “eyyamcılık” hali görülür. Umarım haftaya bu konuda haklı çıkmış olmam. Peki, dördüncü haftadan geleceğe ne kaldı? Fenerbahçe’nin görkemli Kasımpaşa galibiyeti lig dördüncüsü olabilme umudu mudur? Hayır. Küçülme kararının üstüne Rıza Hoca’yı gönderen Kasımpaşa’da oyuncuların morali bozuk. Adem, Tunay, Titi tanıdığımız gibi değiller. Yeni teknik direktör Kemal Özdeş, elindeki en büyük silah Veigneau’nun bile farkına varamamış. Bu hâl ve şerait altında geçen yıl Sunderland’teki performansı ile neredeyse premier ligten nefret etmemi sağlayacak Dick Advocaat ile Gaziantep’i de yenerler tek farkla, ite kaka, o kadar. Sonraki hafta Osmanlıspor maçı var. Fenerbahçe için dördüncülük hedef ise kaçıncı olacak derseniz… Mustafa Reşit Akçay deplasmanlarda önce yenilmeyelim korkaklığından ve aşırı rotasyon saçmalığından vazgeçerse Osmanlıspor ligi üçüncü bitirecektir. Sonraki iki sıra organizasyon ve koşu fetişisti iki hocanın: AVCI Başakşehir ve KOCAMAN olmak isteyen Konyaspor. Yani Fenerbahçe için altıncılık doğal sonuçtur. İşin hayıflandırıcı noktası şu ki Gökhan – Caner ikilisi kovulmasa idi Fenerbahçe lig tarihinin en iyi defans dörtlüsüne sahip olacaktı. Ümit Özat’ı yolladığında torun torba sahibi Roberto Carlos’u alan zihinsiz zihniyet, Gökhan Gönül’ü kovup PSG sağbeki Wiel’i aldı ya; laf söz gelmesin diye… Defansif anlamda Wiel, yedeği Şener’den kötü. Belli ki PSG, sahasına kapattığı takımlara karşı iyi orta yapıyor diye bu arkadaşa katlanmış. Maçta kademesine giriyor Mehmet Topal. Wiel Bey bölgesine bindiren ikinci adama koşmaya üşeniyor. Dick Advocaat paralı Zenit ile UEFA kupası kazanmak dışında hayatındaki ikinci anlamlı işi yaptı ve Wiel’in yerine Şener’i soktu. Ya Şener kanser olmasın diye ya da Wiel’in sarı kartı var diye…


***


İgor Tudor ile defans, Traore ile hücum yapan Karabükspor düşmem diyor. Hüseyin Kalpar, “ben eski toprağım, Ersun Yanal gibi değil, taş gibi takım kurarım, Alanyaspor düşmeyecek” diyor. Jurcic, “kariyerliyim, kadrodaki 7 Brezilyalı ile doğuştan Adanalıyık, bu ligin adamıyık” diyor. Kasımpaşa, Gaziantep, Akhisar, Antalya dörtlüsünden üçü düşebilir, farkında mısınız?

Bir cümle ile SÜPER LİG takımları

 

 


OSMAN KORAY KAPAN İLE YURT İDDİA


Geçen cuma günü YURT İDDAA köşesinde yayımlanan iki kuponumun 37 oranla gelmesi ve dört maç yorumunda da haklı çıkmanın kıvancı ile huzurlarınızdayım. Henüz kadrolar oturmamışken ben de çok iddialı değildim ama demek ki doğru yaklaşmışız. Hatırlatmak isterim ki son dakika sakatlıkları ya da sürpriz ilk 11 seçimleri ile birkaç gün önceden yaptığım bahis seçimleri yön değiştirebilir. Bu tip uyarı ve düzeltmeleri @okk006 twitter adresinden yaparak siz değerli Yurt okurlarına yardımcı olacağım.

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar