Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Aykut Kocaman dedi ki

Aykut Kocaman, Trabzonspor ile berabere kaldıkları maç sonrası Bein-Sports’a verdiği röportajda zamanında eş-başkan gibi yetkilerle donatılmış Türkiye futbol direktörü unvanlı Fatih Terim’in zamanında lige ne zaman ayar veriliyor, biliyoruz türünden açıklamalarını andı, ki bunu daha önce şubat ayında da dile getirmişti.

Aykut Kocaman, lige ayar verildiğini dile getirirken Fatih Terim'in haftalar önce yaptığı bir açıklamaya göndermede bulunarak, “Ülkede yıllardır en üst seviyede teknik direktörlük yapan, 4-5 sene civarında Türkiye futbol direktörlüğü yapan, Türkiye futbol direktörünün bir açıklaması vardı. Hakem kurullarını çok iyi tanıdığını ve lige ayar verildiğini ne kadar iyi bildiğini söyleyen, bir ülkede söylenildiğinde yer yerinden oynayacak bir açıklama son derece göz ardı edildi” ifadelerini kullandı.

Ben ise son yazımda şu kadar bir şey ifade edebilmiştim:

“Futbol ülkede canımızı sıkıyor. Yaşı yeterli olanlar gayet iyi biliyor ki ülkenin son 20 ve hatta 25 yılı aynı hakemlerle ve bunlara hakim bir çevre ile geçti. Liseli monşerlerle lümpenlerin mafyatik gücü koalisyon yaptı ve malum camia futbola ve kupalara hakim oldu. Bundan daha fazla yazamam maalesef...”

Son 25 yılda hep aynı isimlerin oluşu, hakemlerin akrabalık torpilleri falan hep anlatıldı. Ama insanların farkında olmadığı, farkında olanların dillendiremediği gerçek şu: Bir üst network, çok şeylere kādir… Bu üst network’ün en kıdemli yerindeki iki isimden birinin bu ligi domine eden (!) Fatih Terim olduğu düşüncesi var.

Vahap Beyaz’ı falan hatırlayamayacak olana, geçen seneki Alanya ve Fenerbahçe, bu seneki Trabzon ve son üç haftanın görüntüleri yeter… Galatasaray şampiyon oluyor ama nasıl?

Hani bazı ülkeler vardır, lider yasamadan yargıya her şeye hakimdir; futbol dünyasında da böyle bir tahakküm sahibi midir Fatih Terim? Ve nasıl karar veriyor; milli takımda olmadığı yıllarda şampiyon olmamaya? Aşırı iyi kadroların hakkını veren babacan biri mi yoksa :)

Önceki ve Sonraki Yazılar