Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Aziz Yıldırım ve Aykutî Dergahı

Kiralık yolladığı kebapçı oyuncuyu bile her maçın sonrasında arayan bir başkan düşünün. Evet evet, kendisi söyledi Ozan Tufan. Alanya’ya kiralık gitti, "Her maçımdan sonra Başkan Ali Koç arıyor" dedi. Fenerbahçe öyle bir dar boğazda ki "Bu Ozan Tufan ideal kilo ve zihniyete gelemiyor, yollayıp başkasını alalım" diyemiyorsunuz… Ha, Ozan orada akıllandı mı? Hayır, milli takıma alınmadığı için üstü kapalı göndermelerde bulunuyor Şenol Güneş’e. "Fatih Terim ben oynamazken bile alırdı beni kadroya" diyor. Bak bak..!

Ömür törpüsü durum hayli çok Fenerli için. Bunca borcu yapıp bir kenara çekilen Aziz Yıldırım’ı anan yok. En anılası isim o halbuki..! Dün akşam #FenerOL kampanyası başlamış olmalı. Aziz Yıldırım Fenerbahçe TV canlı yayınını arayıp attı mı acaba en azından elli kâğıt?! Yoksa Avrupa yasağı ve bir sezon daha şampiyonsuzluk sonrası ortaya kurtarıcı olarak mı çıkacak? Gerçekten böyle bir şey mi umuyor?

Diyelim ki Ali Koç Fenerbahçesi futbol aklı oluşturamadı ve yeni birkaç Frey aldı; gelecek sezonun sonunda istifa etti. Aziz Yıldırım o aşamada sahneye mi çıkacak? Bu defa krediyi bulur zira iki senedir Fenerbahçe kemer sıkmış olacak. Ali Koç potansiyeline karşı Ziraat kredileri ile de gelebilir tepeden… Anladınız siz onu. Bir gün herkes Fenerli olacak demişti Aziz ilk çıktığında. Tekrar gelirse Fenerliler gider elinde birkaç Fenevli kalır..!

***

Miha Zayts, Fanatik Gazetesine verdiği röportajda "İtalya’da taktik, Türkiye’de koşu önemli" demiş. Doğru demiş. Adına 'geçiş oyunu' denilen temelsiz garabeti tek kelimeyle 'koşu' olarak özetlemiş. Hep yerli hocalara dudak bükmemin, "tarzları yok, oyun içinde oyunları yok" deyişim işbu yüzdendi. Lâkin ben başka bir durumu izah için bunları naklettim. Mehmet Demirkol dedi ki "Örneğin Aykut Kocaman gibi bir 'taktikle' oynayana sabır yok, hemen direkt oyun yani geçiş oyunu talep ediliyor." Vay arkadaş, taktik oyununa örnek vermek için seçilen isme bak! Herkes güzel yemekli toplantılar ve minik jestler ile network kurarak ilerliyor; Aykutîleri tebrik ediyorum. Mehmet Demirkol’u, tarikatlarına kattıklarına halâ inanamıyorum! Demirkol "İyi veya kötü demedim, örnek verdim" açıklamasıyla Aykutî dergahının önünden dönecektir umudundayım…

Önceki ve Sonraki Yazılar