Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Bir Fenerli öldü diyeler

Gazete sayfalarında yayınlanan posteri sevinçle duvara asan en yaşlı insan, beni Fenerli yapan dedem 101 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Top doksandan girince "Zaviyeden gol oldu", devre arasına İngilizce half time'dan bozma "haftaym" diyen biriydi. Yerel ligde Akşehirspor'u destekler, torunlarını maça götürürdü. 

Gençlerin kimileri -sorsan- onun kaliteli naifliğini Fenerlilik olarak görmez. Ama inanın; adaşım ve dedem Osman Kapan, örnek bir taraftardı. Hazzetmese de bir gün bile rakip camialara bırakın hakareti, kötü söz söylemedi. Futbolu ve takım sevgisini hayatında 'olabileceği en doğru yere' koyup, nüktedan takıldı.

Fakir evinin girişine -belki de kötü bir sıva izini, hasarını örtmek amaçlıydı- astığı iki tam sayfalık Fotomaç hediyesi posteri ben asar mıydım? Asmazdım. Komik olur, klas olmaz diye düşünürüz her şeyden önce. İkincil nedenim hazzetmediğim Aykut Kocaman FB'sine ait olması. Halbuki dedem gibi Fenerliler için teknik direktör ya da futbolcu önemli olmazdı. Onlar her durumda formayı sever ve desteklerdi...

Değerli ve gerçek bir taraftar kaybettik. Türünün son örnekleri tüm camialarda azalıyor. Vahşetimiz ve gizli yandaşlıklarımızla boğaz boğaza mutlu muyuz?!

Önceki ve Sonraki Yazılar