Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

FB ŞAMPİYON OLUR MU?

Arkadaşlarımla birlikte Malatya deplasmanında izlediğim Fenerbahçe'nin kesinlikle şampiyon olamayacağını söylemiştim. Hücum planı olarak topların hep Emre'ye taşındığı iğrenç bir oyun(!) vardı zira...

İşbu süreç devamında iç sahadaki Beşiktaş maçında da galip gelebileceklerini sanmıyordum. Atiba - Elneny direnç ve formu ile baş edemezler diye düşünmüştüm...

Geçen sürede bir şekilde Emre'den kurtulan Fenerbahçe, Beşiktaş maçına göbekte Gustavo ve Ozan Tufan ile çıktı. Ciğerden ibaret Tolga Ciğerci de sol cenahta idi. Sağda kariyer zirvesi Kayserispor olması gereken Deniz Türüç vardı. Türüç maçı % 20 ikili mücadele kazanarak bitirdi. Arkasındaki İsla onun yerine de oynadı.

Gustavo, Ozan, Tolga ve İsla'nın oluşturduğu mücadele atmosferi o denli güçlü cereyan etti ki ne Deniz ne Kruse'nin eksik bırakması ne de Atiba ve Elneny sorun oldu... Maçı 90 dakika izleyen Beşiktaşlılar bile biliyor ki hakem o iki penaltıyı verse bile Fenerbahçe kazanacaktı... O denli sağlam bir boğuculuk, güç vardı.

Devre arasındayız; Fenerbahçeliler haklı olarak transfer bekliyor. Sol bek, stoper ve hatta kanat hücumcusu. Yönetim Bundesliga'nın Mustafa Yumlu'sunu alıyor, sinirleniyorlar doğal olarak... Lâkin gerek yok; Ersun Yanal deplasmanda da takımı motive edebilse (sakatlık olmazsa) Fenerbahçe şampiyon olur, o boğuculukla.

O boğuculuk, mücadele gücü bu denli büyük bir faktör mü? (1) Gustavo, Ozan, Tolga'nın boğuculuğu tavuk boğmadı, Atiba - Elneny ikilisini boğup attı. (2) Premier Lig izleyen biri olarak örneğin oradaki Brighton, Crystal Palace gibi takımların Süper ötesi ligimizde şampiyon olabileceklerini düşünmekteyim. Neden? Taktiksel bütünlük, özenli - kusursuz profesyonellik ve devamlı mücadele gücü. Bir Süper Lig takımı ilk defa Brighton ya da Palace ile mücadele edebilecek bir orta saha coşkusu izletti bana: Fenerbahçe!

Bir maçtan yola çıkıp FB şampiyon demek mantıklı mı? Aynı coşkuyu beş deplasmanda sergilesinler, şampiyonluk gelir. Derseniz ki mümkün değil, olabilir ama unutmayın ki GS ile içeride oynayacaklar. Bu coşku ile o maçı alırlar diye düşünürseniz; GS yedi puan geride başlıyor ikinci yarıya, dört değil.

Son on yılın toplamsal puan durumunda Fenerbahçe açık ara önde ama FB'nin iki, GS'nin beş şampiyonluğu var; derseniz? Cümle alem bilmekte ki bunun nedeni oynanan futbolla, toplanan puanla ilgili değil. Anahtar tamlamalar: Fatih Terim networkü, Ümit Öztürk gibi kritik maç hakemleri...

Önceki ve Sonraki Yazılar