Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

FB şampiyon olursa bırakıyorum!

Gelecek kariyer planlarını Fenerbahçe üstüne kuran Emre Belözoğlu bu maçta oynamak istemeyip üstüne Mossoro sakatlanınca oyunu kuran ve tutan iki oyuncusundan yoksun kaldı Başakşehir. Bir de stoper mevkiinde Epureanu yerine sezonda ilk maçına çıkan Chedjou tercih edilince omurga namına bir şey kalmadı. Halen fazla kilolarını atamamış, form tutamamış Arda ve kariyerinde en fazla Gençlerbirliği olması gereken İrfan Can Kahveci de 11’de olunca Fenerbahçe’ye hediye paketi oldular.
Aykut Kocaman’ın hayal ettiği futbol ve kadro kurulsa bile bir şey olmayacaktır, bunu baştan beri söylüyorum. Aykut futbolunun Nirvanası, Pochettino Tottenham’ıdır. Onların da ellerinde kupa yoktur. Ve daha mühimi Dele Alli, Harry Kane gibi birkaç özel oyuncuyu yakalamasalar iyice silik kalırlardı. Bu sezon bile çöküş olabilirdi ama Heung Min Son’u farketti hoca. Ve tabiki Dembele orta sahada kariyer yılını oynuyor…
Misal; Pochettino’yu Real Madrid hoca olarak almayı düşünüyor. Neden? Deplasmanda 3-1 yenildikleri maçtan ötürü! (Futbol dünyasının IQ seviyesi…) Getirirlerse zamanında “şampiyon olsan da senin oynattığın futbol bizim ruhumuza aykırı” diyerek yolladıkları defansçı Capello durumu tekrarlanır. İnanın bana Aykut Kocaman için de durum aynıdır; oynattığı futbol, Fenerbahçe’nin ruhuna aykırıdır. Üç yıldır iyice defansçı takıma dönüşen, büyük maçlarda pres ve forma büyüklüğü ile ayakta kalan Fenerbahçe, ruhunu teslim etmek üzeredir.
Ruhunu teslim etmek üzere olan Fenerbahçe’nin ölü hâli bile büyük maçlarda tuz ruhu etkisi yapabilir ve fe’kât ben sözümden dönmeyeceğim. Geçen sezon “Tudor Karabük’te, Aykut Konya’da güzel” demiştim, daha Aykut gelmeden. Lafımın arkasındayım. Eğer bu sezon Aykut Fenerbahçe’si şampiyon olursa futbol yazarlığını bırakıyorum. Zira böylesi bir mucize olursa; bu benim futboldan bir şey anlamadığımı değil, Fenerbahçe’nin en az üç yılının daha karardığını gösterir. Benim hayalimde Ali Koç ya da bir başkası ama Aziz Yıldırım zihniyetinin olmadığı, hoca olarak da Klopp ya da Tuchel’in yönettiği bir Fenerbahçe var.
Bir gün herkesin Fenerli olmasını zaten istemeyiz ama olay tamamen terse döndü. Aziz Yıldırım zihniyeti iki dönem daha sürerse Fenerbahçe üçüncü büyük durumuna düşer. On nesli cimbomlu yapan Aziz şimdi de Beşiktaş’a çalışıyor. Çok açık

Önceki ve Sonraki Yazılar