Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Futbol Ajansı

Hürriyet Güçer’in tutmakta en zorlandığı topçunun Alex De Souza olduğunu biliyorduk. Manchester City’li defansif orta saha Fernando kardeşimiz, Messi ve Ronaldo’ya karşı oynamış biri. Buna rağmen demiş ki; “tutmakta en zorlandığım isim Alex’ti”. Sanıyorum vatandaşına jest yapmış. Daha Messi’ye gelmeden sırf Ronaldo karşısında ne hallere düştüğünü hatırlıyor ve tebessüm ediyorum

*Bir önceki sezon çetesiyle beraber Mourinho’yu Chelsea’den kovduran Diego Costa bildiğiniz üzere bu sezonu 20 gol atarak, Conte ile beraber şampiyon olarak bitirdi. Şimdi de “Conte beni istemiyor, anlaşamıyoruz” diyerek ayrılmak istiyor. Saha içindeki çirkef tavırlarının dış dünyadaki tezahürü paragöz olması. Çin kulüplerinden senelik 100 milyon euro alabileceği ihtimali, 28 yaşındaki oyuncuyu çıldırtıyor. Milan da talip

*Diego Costa’nın parayı bastıranın malı olacak olması Chelsea’nin yeni bir forvet araması demek. Everton’dan Lukaku’yu 114 milyon euro’ya alacaklar. Lukaku geçen sezon 37 maçta 25 gol ve 6 asist üretti. Takım oyunu ve pozisyon açma konusunda tabiki Diego Costa kadar iyi değil ama başka aday da yok… Lukaku, Koeman gibi defans manyağı bir hocanın elinde zayî oluyordu.

*Arda’ya “özür dile, biz gerisini hallederiz” diyen Fatih Terim ile Euroleague hakkındaki saçma açıklamaları nedeniyle THY Başkanı’na gizlice özür mektubu yollayan Fikret Orman’ın ikircikli tutumları ne denli özdeş değil mi? Biri boğduracağı şehzadenin sırtını sıvazlayan padişah öbürü şark kurnazı.

*N’olucak bu Liverpool’un hali?! Son üç yılda Southampton’dan Lallana, Lovren, Sadio Mane, Clyne, Rickie Lambert’i alan kırmızıların patronu Klopp Reyiz bu defa stoper Virgil Van Dijk’e talip oldu. Önerdikleri fiyat inanılmaz: 75 milyon euro! Ve Southampton Başkanı diyor ki: Satmayacağız, bizi ve oyuncumuzu rahatsız etmeyin! Liverpool özür dileyip geri çekildi. Van Dijk ocak ayından beri sakat bir de. Bu oyuncu fiyatları daha ne kadar uçacak?

*Messi yıllık 30 milyon euro’ya sözleşme yeniledi; Bayern Münih, Alexis Sanchez’e yıllık 25 milyon euro önermiş. Yıllık ücretlerde de limitler akıl dışı hâl aldı.

*Video hakem uygulaması güya ligin son iki haftası denenip gelecek sezon başlayacaktı ama şimdiden ocak ayına ertelendiği bilgisi geldi. Yıldırım Demirören, Mete Kalkavan ve Beşiktaş üçlüsü ligin ilk yarısını sekiz puan farkla kapatırlar…

*Göztepe kendisini Süper Lige taşıyan Yılmaz Vural ile devam etmeyecekmiş. Başkan daha görüşeceğiz diyor ama ortalıkta Mehmet Özdilek ismi dolaşmaya başladı bile. Yılmaz Vural bir kadro kursa tüm ülkeden sempatizanları olur takımın, ilk transfer isteği Kweuke olur mesela… Ama Şifo Mehmet, Tolunay Kafkas ya da Ertuğrul Sağlam gibilerine takım kurdurursan yılboyu defans yaparsın. Seyircin olur ama onları coşkuyla kullanamazsın. Kendi sahasında dahi sekiz kişi geride duracak takımı kim n’apsın?

Önceki ve Sonraki Yazılar