Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

GS - FB ve Ersun Yanal

Bu akşam 9'da GS-FB derbisi var. Toplamda FB 146'ya 122 üstün. GS sahasında 74'e 46 üstün. Son 10 maçın dokuzunda üç gol çıkmamış; dört tane 0-0 yaşanmış. Bugün sahaya çıkacak GS 11 gol, 5 asist üretmişken FB 3 gol, 4 asist üretebilmiş.

İddaa tekeli GS'nin oranını 1,65 açıkladı ama sonra 1,85'e yükseldi. Bahisçilerin büyük çoğunluğu GS'a oynuyorken iddaanın oran değişimleri beraberliğe yürüyor. Neden?

Fatih Terim ve Mehmet Ağar'lı Galatasaray yılları başlayana dek bu ülkenin tek büyük takımı vardı: Fenerbahçe. Yeşilçam'da bile başka takımı tutan aktörler filmlerde Fenerbahçeli olmak zorundaydı. Şimdi sayısal gerçekler başka şeyi söylese de galiba Fenerbahçe halâ en büyük. Hafta başından bu yana yaşanan Ersun Yanal coşkusundan iddaa yönetimi de etkileniyor olsa gerek.

Coşku dediğim için Ersuncu(!) olduğum sanılmasın. Değilim zira kendisi bir teknik direktör olarak Trabzonspor'un başında kötü ötesiydi. Ama hoca-camia uyumu ve coşku/sinerji başka bir şeydir; futbol bize bunu defalarca gösterdi...

Vizyon değişimi diyen Ali Koç'a hak versem de kaçacak yeri yok. Taraftarın Ersun Yanal için açtığı imza kampanyası iki günde elli bini aştı. Başka birini getirsen üçüncü kötü sonuçta tribünler Ersun Yanal diye bağıracak, aşikâr...

Kişisel olarak derbide Galatasaray'ın kazanacağını düşünüyorum. Bu fırsatı kaçırmamalılar...

Zico ve Alex neler demiş? Zico "Bana göre dünyanın en büyük çekişmesi Fenerbahçe-Galatasaray."

Alex "Gördüklerim arasında tartışmasız 1 numara. Fenerbahçe-Galatasaray gerçekten inanılmaz. Ben bir maçın 15 gün boyunca oynandığını ilk defa gördüm.

Zico "Galatasaray derbisi, gerçekten işimi yapamadığım nadir maçlardan biriydi. Kulübeye dayanıp yanımda patlayan ses bombalarını dinlemekten başka yapacak bir şey yoktu."

Alex "Palmeiras-Corinthians derbisi dahil çok büyük maçlar oynadım. Hiçbir Corinthians taraftarı bana bir şey atmadı. Galatasaray'a karşı oynadığımızda, bize atılan en ufak şey koltuklardı. Açık çakı bile atılmıştı. Takımları sahasında 10 maç seyircisiz oynayacak olsa bile umurlarında değildi." (DeMarke)

Önceki ve Sonraki Yazılar