Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Güle güle Ali Koç

Seneler evvel Ali Koç başkan olacak, ilk yılında şampiyon olamayacak ama sonra beş altı yıl kupalara ambargo koyacak derken mavi bir karizmayı baz almamıştım. İçine doğduğu eğitim ve kültür ortamından, kurumsallık ve birçok imkânın feyz ortamından nasiplenmiş olacağını düşünmüştüm.


Hakem camiasındaki ağar Terimsel ve monşeriyet etkisini, ilave olarak sarayın ona duyabileceği nefreti hesaba katmamıştım ama bu bambaşka bir etken silsilesi. Şimdilerde bizlere alî bir hüzün kaynağı olan Ali Koç konusunda pes edişimi ilan ediyorum.


Kimi görece zengin çocukları bilmekteyim, onca aile terbiyesi ve duruşuna karşın erillik hormonlarının tahakkümünden kurtulamazlar. Ve gidip etrafındaki hayatı yalan, cahil insansıları örnek alırlar. Bıçkın bir delikanlı olmak hevesi diğer tüm faktörlere ağır basar. Lümpen tavır ve alfâlık sandığı davranış biçimlerinin ruhuna intikâli muhakkak arıza ve özenme hissi bırakır.


Kulübü şimdi de Volkan Demirel, Emre Belözoğlu çizgisine terk eylemek de nedir? Şükretmek elzem ki adam(!) Arda, Fenerli değil. Futbol aklı kurulundan diğer bazı atılması gerekli adımlara varıncaya değin onlarca öneri üretti benim gibi “vizyon” bekleyenler... Yazıkmış harcadığımız her düşünsel ATP’ye...


Takım otobüsü önünde küfürlü istişareler sonrası kararlar alan, her türlü faize evet deyip geleceği satan başkan modelinden yine de iyidir tabi Ali Koç. Lâkin eksi faktörlere eksiler ekleyerek varılacak yer istifadır. Matematikteki gibi değil yer yer hayat.


Yine de iyi anacağız onu. Bana göre kulüp, kapanma eşiğindeydi. Sonrasında alfâ tapıcılar kimi getirir? Tahminim, tam olarak zapt edilememiş Fenerbahçe’nin kaçacak yeri kalmamıştır. Aydınlar afişe olmuş, Nihat bir saldırıda kaybedilmiş olabilir ama bulurlar temiz(!) bir yardakçıyı ve başkan yaparlar. 


Futbol sevgisini bana Fenerbahçe verdi; Fenerbahçe gittiğinde o kalacak diye umut ediyorum. Zaten fanatiklik gideli beri onun tatminini Premier Lig ve Messi sağlıyordu. Böyle sürer gider...


Premier Lig demişken, geri döndü! Bu akşam İngiltere’nin uyuz edicisi Arsenal'in maçı var. Yarın akşam 21:00'de ise Everton – Liverpool var. Cenk Tosun “Liverpool’a sahamızda şampiyonluk puanı vermeyeceğiz” dedi. Ancelotti bloklar arası üç metrelik sağlam duruşu deneyecek, bizimkiler gibi “0-0 candır, gerisi heyecandır”ı sergileyecek. Liverpool erken gol atarsa tadından izlenmez...

Önceki ve Sonraki Yazılar