Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Leyçester

Ligimiz ilginç gelişmelerle ilerliyor. Fenerbahçe, Beşiktaşlı Federasyon Başkanı’nın dediği üzere yükseliyor. İki haftadır da hakem şansı yanında. Kasımpaşa peşi sıra aldığı iki galibiyetle 10. sıraya çıkıverdi. Antalyaspor Rıza Hoca ile Kayseri’yi deplasmanda yendi ve düşmeyeceğiz dedi. Adana ve Alanya düşer diyenler üçüncü takım kim olur sorusuna cevap bulamıyorlar...

 

Cuma günü verdiğim ve 6,35 katını veren banko kuponu oynayan bir yaşlı amca ile rastlaştım. Kupon tuttuğu için teşekkür eden amca, “gazetedeki fotoğrafdan bu kadar kilolu olduğun anlaşılmıyor” diyerek beni üzse de hemen üstüne Bünyamin dostun teşekkür telefonu ile kendime geldim. Sistemli sistem kuponlarım yattı diye utanırken insanların banko kuponumu oynamış ve kazanmış olmaları beni mutlu etti. Uzun vadede kazanmak için sistemli oynamak lazım diyorum ama sanırım anlaşılmıyorum, herkes sürekli üç beş katını veren banko kupon istiyor. 


Yaşlı amca güldürdü de beni aslında. “Başakşehir lider gidiyor, Leyçester gibi şampiyon olabilir mi?” diye sordu. Geçen yıl İngiltere Premier Ligi’ni sürpriz şekilde şampiyon tamamlayan Leicester City takımından söz ediyordu. Olamaz dedim. Tüm defans ve önlibero rotasyonu sıkıntılı dedim. Mehmet Batdal ile şampiyon olunamaz diye ekledim. 


Yolda yürürken sezon başı şampiyon ilan ettiğim Beşiktaş’ı düşündüm. Caner ve Talisca’yı aynı anda kaybettiler. Galatasaray aradan sıyrılabilir mi dedim, Bruma sakatlansa halleri nice olur diye kendimi cevapladım. Ve aslında modern futbol denen menemi oynayan, 11 km koşsa bile topla çok oynuyor diye Doka’yı oynatmayan Abdullah Avcı’nın şampiyon olmasını istemediğimin farkına vardım. Tüm ligin teknik topçulara düşman hocalarla dolması sonucunu doğurur bu. İki kere sıkıcı bir ligimiz olur. Aykut, Tolunay ve Avcı yetip de artıyor bile.


***


Ve evet dediğim üzere 6,35 oranlı banko kuponumun tutmuş olması beni sevindirmiyor. Uzun vadede kârda olabilmemiz en geç beş altı haftada bir sistemli sistem kuponu tutturmamıza bağlı. Hafta arası birçok izlemediğim takım içerdiği için Avrupa kupaları maçlarına kupon vermiyorum ama haftasonuna yine kuponlarım olacak. Cuma ve cumartesi birer sistemli sistem kuponu denemesi yine bu köşede yayımlanacak. 


Sistemli sistem kuponların yattı, savun kendini derseniz; birkaç büyük sürpriz dışında tahminlerimin gelmesini engelleyen faktörlerin haksız penaltı, haksız kırmızı kart, verilmeyen haklı penaltı gibi şeyler olduğunu görürsünüz. Stoperin dirseğinden sekip yön değiştiren topa penaltı çalmayan premier lig hakeminden tutun da Mehmet Topal’ın omzuna dokunuldu diye penaltı çalana kadar neler var neler. Bir takım maçın ilk yarım saatinde 10 kişi kaldığında tüm rasyonel analizleriniz çöpe gidiyor. Azizbahçeli değilim Fenerbahçeliyim; o yüzden sorabiliyorum, bu yılki Fenerbahçe, ligin en çok koşan takımı Karabükspor’u 50 yenebilecek bir takım mı?

Hem futbolcuların emekleri hem de tahminlerimizin tutması adına skandal hakem kararlarının olmadığı haftalar diliyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar