Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Liverpool şampiyon olur mu? 

Guardiola’nın hocalığını yaptığı Manchester City, Poşettino’nun Tottenham’ından 55 milyon Euro’ya sağ-bek Walker’ı aldı. Efsane İngiliz oyuncu Lineker “Walker en pahalı defans oyuncusu oldu; bir de top sürebiliyor olsaydı kaç para ederdi?” dedi altmış bin beğeni alan tweetinde...

Morata gibi ancak vasat-üstü diyebileceğimiz oyuncuların çılgın paralarla transfer olduğu bu utanç dönemi unutulmayacak şüphesiz. Artan yayın ve diğer futbol gelirleri diyorlar ama esasen büyük kulüplerin birbirini kitlemesi söz konusu. Mesela İngiltere’de Chelsea hocası kontracı Conte durumdan gayet memnun. Futbol oynamak isteyen ve oynatabilen iki büyük rakibi, Guardiola ve Klopp, diledikleri oyuncuları alamıyorlar. 

Chelsea gıcık ama süper forveti Diego Costa yerine Morata çapsızı ile sezona başlıyorken City ve hatta daha delicesi Liverpool şampiyon olabilir mi? Evet insiyatif alan, futbol oynayan bir takımın şampiyon olmasını istiyorum; Liverpool, Arsenal veya City olsun. Arsenal hem Mesut hem de Alexis Sanchez sorununu çözemedi, City’nin de tam Guardiola kadrosuna sahip olmadığı açık. En kötü kadroya ise en sevdiğim hoca, Klopp sahip maalesef. 

Liverpool bu kriz ortamında dilediği topçuları alamıyor, imkânsız zaten ama örneğin gidip Leipzig’ten Naby Keita’ya talip olduklarında 70 milyon Euro beğenilmiyor. Ben bu uzun girizgâh sonrası diyorum ki “Çare Sturridge”tir. Evet sürekli sakatlansa da o takımdaki tek büyük yıldız O’dur. Geçen sezon sonlarında sakat olmadığı zamanlarda bile Klopp onu yedek bıraktı. O’nsuz bir çare aradı ama bulamadı, bulamaz. İngiliz iç ukalalığından mütevellit; Sturridge kendini Messi kadar değerli sanıyor ve Klopp futbolunun gereklerini yapmıyor. 

Yönetim takımdaki iki büyük yıldız yani Klopp ve Sturridge’in arasını yapmalıdır; onları şampiyonluk hedefine kilitlemelidir. Coutinho’yu Barcelona’ya kaptırmamak da bir diğer icraat olmalıdır. Bakarsınız hem Sturridge hem de Henderson hiç sakatlık yaşamaz ve şampiyon oluruz. 

NOT: Arkadaşlarım bile bana Fenerbahçe düşmanı oldun, adeta Beşiktaşlı oldun diyorlar. Gerçeklerden söz edince manzara öyle görünüyor ben n’apayım? Ayrıca vizyonsuz yönetim ve defansçı hoca sevmiiim ben...

Önceki ve Sonraki Yazılar