Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Messi ve Klopp 

Guardiola’nın çalıştırdığı Manchester City’nin futboluna imreniyor herkes. O takımın kaptanı Vincent Kompany geçen hafta bir röportaj verdi. “Bizim oynamak istediğimiz oyunu Barcelona ve Bayern Münih oynuyor” dedi. Tebessümle izledim söyleşiyi...
Zira şu andaki Barcelona, Bayern ve City’nin oyunu çok farklı. Barcelona hocası Valverde, Messi’nin ardında sağlam duran, açık vermeyen bir takım yarattı. Messi maç başı 7,5 km koşuyor (Aykut Kocaman’ı çıldırtacak bir veri:). Valverde, Messi’ye göre bir oyun kurdu. Çoğu zaman 4-4-2 görüntüsü verseler de gerçek çok farklı. Görülür presin çoğu Suarez’den rakibin top çıkartan adamına oluyor. Rakibi ya sağ ya da sol bir dikdörtgene sıkıştırıyorlar. 
Valverde, Iniesta’yı da dikkatli kullanıyor. Sol çizgide gösteriyor, içeriye Messi ve Suarez yanına yollayıp sol beki çıkarıyor örneğin... Aslında muhafazakâr refleksleri çok olan bir 4-4-2, Valverde’nin eski takımı Bilbao’dan sevdiği bir şeydi. İçten içe Neymar’ın gidişine, Dembele’nin büyük sakatlığına sevinmiştir... O radde.
Biliyorsunuz Bayern’in başına kurt hoca Heynckes döndü. Özel maç taktikleri ile gözümde efsane. Alves - Messi’yi durdurmuş bir adam. Valverde Barcelonası’na kolayca kısırlık yaratıp Alman çalışkanlığı ve balı ile sonuç alabilir. 
Sane, Kevin De Bruyne, Silva üçlüsünden sakatlanan olmazsa Guardiola bu yılki oyun planıyla Şampiyonlar Ligi’ni alır. Bana çok bariz gelen bu öngörü bozulsun isterim aslında. Klopp Liverpool’u hem de Lovren gibi bir saatli bomba stoperle şampiyon olsa ilk sevindireceğim fakir, kendim olur! Gerçi kalbimde bir saygısal sevgi daha var ve diyor ki: Hem Avrupa hem dünya, tüm kupaları Messi kazansın... Hakkıdır Messi’ye tapan futbolseverin kupalar...
Real Madrid mi? Yok artık balın o kadarı o denli ucuz olamaz..!

Önceki ve Sonraki Yazılar