Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Mes'ud Fener

İnanması güç gelişmeler oluyor. Mesut Özil, ulaşabildiğimiz Almanya'daki bir arkadaşına "bundan sonra İstanbul'da yaşayacağını söylüyor. Amerika'nın DC United takımı gel yüzümüz ol, senin markan "M10"u destekleyelim, kahve dükkanını stadımızda açalım gibi önerilerle gelmesine rağmen o Fenerbahçe’ye geleceğini ima ediyor. İnanması çok zor.


Fenerbahçe, Instragram dünyasına yenice özen gösteriyor ama koca Fenerbahçe yani... Takipçi sayısı 6 milyon. Mesut Özil'in 23 milyon. 


 Zamanında Werder Bremen idmanına Fenerbahçe eşofmanlarıyla indiği ve ceza aldığı bilinen Mesut Özil tamam Fenerbahçeli ama halen inanması zor ve müthiş bir durum. Real Madrid, Arsenal, Almanya ile dünya kupası... Puma sponsorluğu destek olacak deniyor. Fenerbahçe de Puma'ya geçecek. Geçsin valla. Daha kreatif forma dizaynı da garanti...


Fenerbahçe-eğer olursa- Mesut Özil transferini ayağa kalkmak için kullanmalı. Dünyanın her yerine açılmak, tanınmak amaç olmalı. O kaliteye yaraşır isimleri tercih etmeli. Bu yıl muhakkak şampiyon olup, şampiyonlar liginde Mesut Özil'in asistleri ile sempati toplamalı...


Bugünlerde doğaldır ki tüm Fenerbahçeliler bunu konuşuyor, hülyalara dalıyor. Erol Bulut sistemsizliği ile Mesut Özil transferi yan yana kel başa şimşir tarak durmuyor mu?! Hadi Erol'a rağmen şampiyon olmak için Mesut'un yanı sıra stoper, sağ açık, forvet takviyesi yaptın ve oldun diyelim. Avrupa arenasında ne dışkı tüketilecek?!
                                                              *
Genç kalem Yağız Kutay Işık ile sistem üzerine söyleştik. Geçen haftaki "üçlü fetişi" başlıklı yazımın da katkısıyla olsa gerek yine "Fenerbahçe üçlü oynamalı" dedi kendisi. Caner Erkin olgusunun hem artı faktörlerine ek fayda sunuyor hem de defansif zafiyete engel oluyor, doğru. Gökhan Gönül tecrübe ve istekliliğinin üçlü defans içinde ve sağında kullanılabileceğini hep istiyor bu da doğru bir beklenti. 


Tisserand - yeni stoper - Gökhan üçlü göbeği de iş yapar; şimdilik transfersiz,  Serdar Aziz ya da Lemos'lu versiyonları da. Solda the Caner Erkin. Sağda alınabilirse Nijeryalı açık Osayi. Olmadı Valencia, olmadı Nazım Sangare. Üçlünün önünde Gustavo ve Ozan çarpraz dizilimi, önde Pelkas enerjisi. Forvette Samatta veya Thiam. 


Kaleciyle beraber on etti ve defansif zafiyet yok. Sahaya çıkarken kaptanı çağır ve tembihle: Sayın Kaptan, hocamız şimdilik Erol. Emrindeki Pelkas, Ozan, Caner, Valencia, Samatta dilediğin işleri yapacak. İstersen bunların içinden adam da değiştirebilirsin. Sen dahil altı kişi ortaya karışık bir şeyler yapın işte. Senin mevkiin mi? Sen nereyi istersen?! Sen Mesut Özil'sin. Ha bir de şampiyon yapınca bizi, seneye kafana uyan bir Alman hoca getir bize. Antrenör filan da olur, ekiple gelsinler. Erol, Yozgatlı, Aurelio, Semih, Selçuk bunları da eğitime staja yollayacağız seneye. Bak sen işine...


Evet gerçekten olması gereken budur şu an. Valla.

Önceki ve Sonraki Yazılar