Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

OKUR İLE SÖYLEŞİ

Okur: Geçen twitterınızda gördüm; eski Burnley oyuncusu, şimdilerin yıldızı, Liverpool sol bekini durduran Atletico Madrid sağ beki Kieran Trippier'in demecini paylaşmışsınız: "Atletico'da 2 yıl daha oynarsam 32 yaşına geleceğim ve o gün İngiltere'ye dönersem gideceğim tek kulüp Burnley olacak. Sean Dyche gibi bir teknik adamın yönetiminde oynayabildiğim kadar oynayıp kariyerimi noktalayacağım."

Yazar: Pek çok keşfimden biriydi Trippier. Tabiki Kante gibi sıfır noktasında, alt ligde tespit etmedim kendisini, altı yıl önce ilk premier lig senesinde izledim Burnley'de. Demecinde birçok güzel detay var; onu yetiştiren hocası 'Şan Dayş'a dönme isteği var. 2014 Burnley'ine yaptığım övgüler en başta hocaya yönelikti. Defansif karakterli hocalara övgüm azdır lâkin Sean Dyche onların başında gelir. Takım boyu çok kısa şekilde İngiliz 4-4-2'si ile modern futbol anlayışının fizik gücünün birleşimiydi sergilediği... Yani özel bir bakış açısıyla Burnley çok kıymetli bir takımdı benim için.

Okur: O sezon Burnley küme düşmüştü ama?

Yazar: Ne fark eder? O takım, o kadro, o hoca bana ve İngiltere'deki birçok insana gelecek bizim diyordu. Trippier'den George Boyd'a, Danny Ings'den ileride milli takım stoperi olacak Ben Mee'ye değin o kadro; hem yetenekleri hem de o hoca ile ulaşacakları potansiyel konusunda bana çok şey söyledi. Ben de etrafımda futboldan anlayan insanlara anlattım bunları. Yağız Kutay Işık olsun, Fırathan Sakar ve hatta Serbay Kapan olsun anlattım bu güzellikleri. Hem Burnley hem Palace kadrosundan paylaştığım kehanetler yıllar içinde bir bir gerçekleşti. Biz daha o zamanlar Zaha diyorduk, Bolasie diyorduk, Puncheon Baba diyorduk. Ne bileyim George Boyd'u Fenerbahçe'ye alıyor, yeni Tuncay Şanlı'yı bulmuş oluyorduk... Detaylarda geziniyor, futboldan zevk alıyorduk.

Okur: Hep böbürleniyorsunuz, tutmayan keşfiniz olmadı mı? Sonra bir de; bir Fenerbahçeli olarak neden bitmek bilmiyor Gökhan Gönül, Caner Erkin bazlı Aziz Yıldırım nefreti?

Yazar: Tutmayan keşif elbette var ama sakatlık kaynaklı. Kimi potansiyelleri sakatlık yok edebiliyor. 22 yaşındayken absürd ötesi kariyer beklediğim Jeffrey Schlupp mesela... Sakatlık yaşamasa solda Karl Marx'tan daha efsane olacaktı. Gökhan - Caner mevzu'unda da haklı çıktım. Yerli baskısı olan ligde bu iki oyuncu olgusal öneme sahipti. Dediklerim çıkmadı mı? Beşiktaş'a en az iki şampiyonluk ve hayallerinin ötesinde Avrupa başarısı hediye etmiş olmadı mı Aziz Yıldırım egosu? Fenerli hesaplara girin sosyal medyada, halen GG paylaşımları... Aykut Kocaman vasatlığının çözülemeyiş nedeni de Caner'dir mesela. O yarı final nasıl oldu? Basan Ali'nin yedeği kılınmaya çalışılan Caner fırsat bulup, "kariyer" hediye etti ona. Sırf Lazio maçı yeter haklılığıma. "Senin kuracağın kadronun" isyanı ardından gidilesi isyandı sonrasında... Ardından gidilmedi ve işte yıllar sürecek çöküş...

Önceki ve Sonraki Yazılar