Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Rıza Çalımbay'a mektup

Fenerbahçe – Başakşehir maçı hayatımdan iki saat çaldı. Abdullah Avcı maçı izleyenlerden özür diledi ama ben içimden bu demecine pek kibar bir karşılık vermedim. Fener ya da Başakşehir; herhangi birinin şampiyon olması bir futbolsever olarak bana acı verir. Olamayacaklar zaten. Beşiktaş 74 ya da 76 puanla şampiyon olacak. Top oynamak isteyen şampiyon olur, atak yapabilen…


Kâğıt üstünde Salih, 10 numara olarak sahadaydı sanıyorsunuz di mi özetçiler? Salih bir de asist yaptı, algınız tastamam! Salih, Emre’nin peşindeydi; Ozan, Mahmut’a tufan yarattı; Souza, Mossoro’yu yıldırdı. Başakşehir ise Fenerbahçe’nin stoperleri ile top dağıtmasını engelledi. Yani iki taraf da birbirini kilitlemek istedi ve başardılar. Emre’nin omzuna çarpan  top gol olmasa gol olacağı da yoktu. 


Futbol düşmanlarına üç paragraf yeter: Hamza Hamzaoğlu “sezon sonuna kadar gitmiyorum len!” dediği hafta Adanaspor’a yenilip gitti. Hamza, Tolunay, Ertuğrul gibilerine hocalık yapmamaları karşılığı devlet maaş bağlasın. Daha isim çok ama yazmıyorum; misal Kocaman birine torpil geçtim, futbolculuk döneminde attığı aşırtma gollerin hatrına.


***

 

Dilerim kendisi de okur; Rıza Çalımbay Hocam hakkında bu ikinci yazım. Kendisini takdir ederdim ama Fenerbahçe maçında uyguladığı taktik planı izleyince hayranlığım doruk noktaya ulaştı. Fenerbahçe’nin stoperleri ile cılız oyun kurabilen, fiziğe dayalı bir takım olduğu analizini yapmış, stoper bölgesine dek pres yaparak başlamıştı. O maçın ilk yarısı 3-0 Antalyaspor lehine bitmediği için kimse Rıza Hoca’nın dâhiliğini konuşmadı. Zaten pek çoğu düşük IQ’lu yorumcular maçları izlemeden “yorum” yapıyor. Her neyse; kendini geliştirmek ve hatta aşmak nedir, Rıza Hoca bunun örneğidir…


Rıza Çalımbay yedinci haftada Antalyaspor’un başına geldi. İlk 6 haftada iki puan alabilen takım, lig sonuncusu idi. Sonraki 12 haftada 26 puan toplayarak lig beşincisi oldu. Kadrosu nedeniyle övdüğüm, hocası Mustafa Reşit’i hep eleştirdiğim Osmanlı ve övülen Konyaspor filan altta kaldılar yani. Altta kalmaya da mahkumlar zaten. Rıza Çalımbay’ın geçen sezon olduğu gibi hakemlerle 15 puanını çalmayın, neler oluyor görün! 


Birçok açıdan fakir ülkemde futbol fakirliğimiz normâl; o yüzden herkesin saygı duyduğu bir şampiyon çıkmayacak ama inanıyorum ki gönüllerin şampiyonu Antalyaspor olacak. Rıza Hocam bilmeli ki çapsız medya, başarıyı genç başkana bağlayacak. Aldırma Rıza Hocam. Dilerim Sandro’yu sana danışmadan almamıştır başkan. Ya da daha güzeli Mustafa El Kebir’in Türkiye’ye dönmesini sen istemişsindir. Danilo, Motta, Eto’o ve hatta El Kebir aynı anda 11’de olur mu? (El Kebir’e kilo verdirt, “hedef Yeşilçam kilosu” de, “boyun 1.79 ise kilon hiç olmazsa 79 olsun, beş kilo ver” de:)


Rıza Hocam; son Milan – Napoli maçını izlediniz mi? İtalyan takımları olmasına rağmen değil iki; bir tane bile önlibero yoktu 11’lerde. Düşünün Milan’ın önlibero mevkiinde Fenerbahçe’nin 10 numara diye almaya çalıştığı Jose Sosa oynadı. Böylelikle ilk 10 dakikada iki gol yemişler diyebilirsin ama diyorum ki herkesin rakip yarı sahada pas kalitesi aşırı düşük iki defansif orta saha ile oynadığı bu ligde Antalyaspor Atiba kalitesinde bir kişiyle oynasa? Alayına ayar versen bu ligin gelecek sezon; hücum ve presle..?

Önceki ve Sonraki Yazılar