Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Robben Fener’e gelir mi?

“Yandex kullan, Robben Fener’e gelsin” günlerinden bugüne her yıl Robben’in ya da başkan telaffuzu ile Vobben’in Fenerbahçe’ye transferi gündeme geliyor. Yine defansçı bir hocayla çalışılacak, tribünler dolmaz diye gerçekten düşünmüş olabilirler mi?

33 yaşındaki Robben’in Bayern Münih ile sözleşmesi gelecek yıl sonlanıyor. O yaşına rağmen 37 maçta 16 gol, 14 asistle oynadı. Bayern Münih Arturo Vidal’e bile yıllık 10 milyon euro veriyor. Sizce Robben yıllık ne kadar kazanıyordur? Hadi 12 kazansın, Fenerbahçe’nin bunu ödeme şansı var mı?

“Havamızı atarız, taraftar söylentilerin geyiğinden bile haz alır, kandırıldığını düşünmez bile” şeklinde düşündüklerinden eminim. Aziz “büyük başgan” ise bu kulüp neden bu hallerde diye soran taraftar sayısının azlığından hareketle doğru düşündüklerini söyleyebiliriz.

Oldu ki sponsor bulundu, UEFA sponsor parasına izin verdi, Bayern Robben için makul bonservis istedi, Robben daha az kazanacağı ve az izleneceği bir lige gelmeyi kabul etti… Yani Vobben bir şekilde gelmiş olsa… Aykut Kocaman ile sürtüşüp kadro dışı kalması kaç maç sürer? Gerçekler sarı- lacidir nitekim.

***

Veratti, Bellerin ve Dembele transferleri olsa Barca, seneye herkesi parçalar mı?

PSG orta sahasında yüzde 75’lik Kante performansı sergileyen Veratti, Barcelona’ya gelirse Busquets ile birlikte bir buçuk Kante’lik verim sunarlar. Bu 1,5 Kante’lik defansif orta saha gücü çok önemli. Bir de mademki solbekte Alba delisi var, sağbekte muhafazakâr olmak lazım; Bellerin de süper olur.

Neymar, Suarez, Dembele üçlüsünün ardına Messi’yi koyalım herkesi yeneriz diyen Barcalılar var. Gariban takımlar fark yer evet ama mühim olan Juventus, Real Madrid, Chelsea gibi ekipler karşısında ne yapabilirsin?

(1) Dembele oğlan bu klas ve çapta değil. Barca’da harcayacağı 30 top bulamaz ki her şeyden önce.

(2) Barcelona’nın yeni hocası Valverde bırakın Dembele ile dörtlemeyi, muhteşem üçlüden Suarez’i ordan kesmeyi deneyecektir. Bilbao’nun başındayken gördük ki 1-0 yenik olsa bile adam risk almıyor. Aman 2-0 olmasın diye efendi efendi 1-0 yeniliyor…

Biz futbolseverler birçok durumu kafamızda düşlüyor ve istiyoruz ama gerçekler çok farklı. İnsiyatif futbolu oynayan takımların çok dikkatli olmaları lazım yoksa kontracılık, futbolu işgal edecek…

Önceki ve Sonraki Yazılar