Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

SİVAS'IN YOLLARINA...

Fenerbahçe, Sivas deplasmanına gidiyor. İstatistik verilerin % 54 ihtimalle 2-1 gibi bir Sivas galibiyeti öngördüğü açık... Lâkin psikolojik durum öyle değil; Fenerbahçe kaybederse ezeli rakibi Galatasaray’a geçilecek. Avrupa defteri çok gollü geçen Fatih Terim, tartışıldığı bir dönemde ligin ilk yarısını FB üstünde bitirirse “şampiyon olduk” der. “Networküm var; diğerleri benim ve networküm için çıtır çerez” der ve sırıtır...

(Bu araya bir Beşiktaşlı’nın tweetini koymak istiyorum:

14-15: Galatasaray___1 puan

15-16: Galatasaray___5 puan

16-17: Beşiktaş_______7 puan

17-18: Beşiktaş_______14 puan

18-19: Galatasaray___4 puan

19-20: Galatasaray___2 puan

Hak ederek gidenle hak yiyerek gidenin farkı. Terim'in dediği gibi; "Avrupa'da maçlar masada kazanılmıyor.")

Rıza Çalımbay’ın transfer ve futbol istikrarını hep anlatmış, hakkında en az on kez yazmış ve üç kere başlık yapmış biri olarak (hem de ligde yerli antrenör yasağı istememe rağmen) onun herkesçe takdir gördüğü bu dönemi yaşamak büyük keyif. Sivas’ın orta göbekteki ikilisi iki Hakan’lar’dan biri olmayacak maçta. Ben federasyon olsam bu hiç adil değil der, eksik Hakan’ın cezasını affederdim zira çatlıyorum; iki Hakan göbeği, Emre-Gustavo karşısında ne yapar(dı)? Onları da ham yapabilecekler miydi?

Haftanın en mühim maçı çok zevkli geçecek ve bir sürü anlamı olacak. Sivas kazanırsa Beşiktaş maçı Ersun Yanal’ın son maçı olacak. Ligdeki herkes ve malum network gollü beraberlik bekliyor. Fener’in bir mucize ile o deplasmandan çıkmasını ise bir tek Fenerliler bekliyor... Kaçırmamak lazım; kimseyi pasla çıkarmayan Sivas, Fener’i de harcayabilecek mi?

***

 Vitor Pereira’yı hatırlarsınız... Onunla ilgili bir haber metnini aynen veriyorum:

Premier Lig’de Marco Silva’yı kovduktan sonra takımın başına geçici olarak Duncan Ferguson’u getiren ve geçtiğimiz hafta Chelsea’yi mağlup eden Cenk Tosun’lu Everton’ın flaş gelişmeler yaşanıyor.

        Sky Sports, pazar günü Old Trafford’da Manchester United ile oynanacak maç öncesi Everton’ın, eski Fenerbahçe hocası Vitor Pereira’yı resmen açıklayacağını öne sürdü. Ancak Pereira’nın Çin’deki kulübü Shanghai SIPG’in, Portekizli hocaya 25 milyon Pound’luk (190.9 milyon TL) yeni sözleşme teklif ettiği belirtildi.

        Futbol aleminde standart ne seviyede gördünüz di mi? Pereira gibi biri bile Everton’dan teklif alabilecek, reddedecek, yıllık 30 milyon euro kazanacak..! Yerli hoca karşıtıyım ama misal; Rıza Çalımbay, Vitor Pereira’ya beş basar... Ama işte fırsat meselesi. İlginç ve şişko dünya...

Önceki ve Sonraki Yazılar