Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Şumudica neden kaçtı?

Üçlü defans sistemiyle Gaziantep'e başarı kazandıran şovmen hoca Mariel Şumudica, "yedek kulübesinde ölmek istemiyorum" diyerek istifa etti Rizespor'dan. Haklı mı diye Rizespor'un kalan fikstürüne bir baktım, evet haklı adam, takım muhtemelen küme düşecek...
        Hatay (ev), GS (dep), Karagümrük (ev), Göztepe (dep), Trabzon (ev), Antalya (dep), Konya (ev), Gençler (dep), BJK (ev), Denizli (dep), Malatya (ev), Antep (dep), Başakşehir (ev).

        Rizespor şu an küme düşme hattının iki gıdım üstünde:

16. Rizespor (28 puan)
17. Başakşehir (26 puan)
18. Erzurum (26 puan)
19. Ankaragücü (23 puan)
20. Denizlispor (21 puan)
21. Gençler (21 puan)

        Bu yıl takım bolluğundan mütevellit dört takım düşecek. Denizli ve Gençler kurtulamaz, düştü saysak bile Hikmet Karaman ile coşmuş Ankaragücü, Mesut Bakkal ile boş geçmeyen Erzurum, Aykut Kocaman’lı Başakşehir ve yazı konusu ettiğim Rize'den ikisi daha düşecek.
        Rizespor daha önce kendisini kurtaran Okan Buruk hocadan medet umdu ama Okan Buruk bu sezon dinleneceğini ifade etti. Alternatifleri İsmail Kartal, Hamza Hamzaoğlu, Tamer Tuna. Bence takım yapısı itibariyle hücuma yatkınlar ve Tamer Tuna ile mücadele ederek, çarpışarak kaderlerini belirlemeliler... Takımdaki forvet sakatlıkları sona ermeli tabii.
        
        Rizeli değilsin, Rizespor'u tutmuyorsun; herkes Erol Bulut, Emre Belözoğlu ve Fenerbahçe konuşurken nerden çıktı bu konu?! Daha adı konuşulurken bu köşede olacaklar bir bir yazıldı. Hatta Ali Koç'un hemen tüm seçimlerinin, lümpen sevgisinin analizini de yaptım, daha da konuşmanın alemi yok. Benim dikkatimi çeken unsur, ne denli zor bir ligin yaşandığı... Bir büyük takım adına bile fikstüre baksanız maçlara öyle üç puan yazmak kolay değil.
        Teknik direktörlerimiz ve dolayısıyla oynanan kalitesi yerlerde futbolumsu şey oldukça kötü. Ama kendi içinde bir mantığı ve zorluğu var. Mademki futbolu her türlü ilkelliği ile sevebiliyoruz aynı menajerlik oyunları gibi ufak gözlemsel challengelar yaratıp takip edebiliriz. Rizespor işte bunun bir örneği idi. Düşünsenize Şumudica'nın kaçtığı bir manzara söz konusu. Kendisi sıfırdan takım kurmadıkça başarılı olamıyor, doğal olarak...

Önceki ve Sonraki Yazılar