Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Süper Lig transferleri

AKHİSAR: Aykut Kocaman’ı üç defa mat eden Okan Buruk’un futbolu bir yere varacak mıydı bilemeyeceğiz zira zam talebi kabul görmedi ve ayrıldı. Hocasını ilk kovan takım hemen Okan Buruk’a koşacak, bu açık… Hücum ağırlıklı oyununa geri dönmek isteyen Akhisar, Alanya’daki çılgın tarzını sevdiğim Saffet Susiç ile lige giriyor. Soner, Muğdat ve Olcan Adın’ı kaybeden Akhisar; eski topçusu Güray Vural, Gençler’den Elvis Manu, Osmanlı’dan Vrsajevic ve Josue’yi aldı. Lige renk katacaklar…

Alanyaspor: Geçen sezonun ikinci yarısı mucizevi şekilde takımı düşmekten kurtaran Mesut Bakkal ile yola devam eden Alanya’da Emre Akbaba bir şekilde ayrılacak. İki sezondur hasretini çektiğim Djalma Campos’u aldılar, PAOK’a gitmesi şaşırtıcı idi zaten. Eski Beşiktaşlı Bobo artık 33 yaşında, geçen yıl Avustralya’da Sydney’de 34 maçta 29 gol, 6 asist yaptı ve alındı. Bir türlü dikiş tutturamayan Emre Güral da alındı, bu sezon bir şeyler yapamazsa seneye PTT oyuncusu olacak. Kalede Haydar Yılmaz ileride Junior Fernandes yine takımı taşırlar. Fernandes ilk üç hafta olamayacak muhtemelen, büyük şanssızlık.

Antalyaspor: Maddi zorluk içindeki kulüpten birçok oyuncu ayrıldı. Sakıb Aytaç Kayseri’ye gitti. Yerine Aly Cissokho’yu aldılar. Bir de Serdar Özkan geri döndü. Bülent Korkmaz önderliğinde ligde kalmaya çalışacaklar. Geçen yıl Ümraniye’ye kiralık giden Jean-Armel Drole umarım forma şansı bulur.

Konyaspor: Rıza Hocalı Konya, Partizan’dan 1.94’lük önlibero Marko Jevtovic’i aldı. Rıza Hoca’nın ekibi izlemişse iyidir kesin. Zorya’dan genç Ukraynalı sağbek Evgen Opanasenko, çoğunlukla Fransa’da oynamış stoper Fallou Diagne, Uğur Demirok ve kaleci Ertuğrul diğer transferler.

Bursaspor: Samet Aybaba’nın takımı 18 yaşındaki Makedon önlibero Jani Atanasov ile imzaladı. Stephane Badji ve Aytaç Kara da alındığına göre bu genç zor oynar. Estoril’den sağ açık kiraladılar, oyuncunun adı Allano Lima. Ama başkan Ali Ay basın toplantısında Adriana Lima dedi:) Bursa’nın Samet Hoca’ya güvenmesi lazım. Bir de şu Kubilay Kanatsızkuş’u filan yetenekli sanmasalar…

Erzurumspor: 12 oyuncu aldılar en meşhuru Özer Hurmacı. Hocalarını da aldıklarının çoğunu da tanımıyorum, izleyip göreceğiz.

Rizespor: İbrahim Üzülmez ve Rize geri döndüler. Kadroları zayıf diye düşünürken Musa Çağıran ve Umar Aminu hamlelerini yaptılar. Cahmapionship tecrübeli, Senegalli solbek Armand Traore de alındı.

Göztepe: Bayram Bektaş hocayı sonunda izleyebileceğiz süper ligde. Velez’den sol ayaklı stoper Fausto Grillo, Alanya’dan Berkan Emir ve Gassama, Deniz Kadah, Yasin Öztekin’i aldılar. Kenneth Omeruo’nun peşindeler.

Kasımpaşa: Abdul Khalili ve Özgür Çek’i alan Kemal Özdeş’in takımı Mensah’ı kaybetti. Fenerbahçe’de bile oynayabilecek Mensah’ı Kayseri aldı. Ertuğrul Sağlam futbolunda ne yapabilir bilmem ama geçen sezon 5 gol, 5 asist ile oynamıştı.

Kayseri: Tjaronn Chery (en son Çin’de oynamış Hollandalı on numara), Mensah, Sakıb Aytaç, Rotman alındı. Kayseri’nin başkanı çok gayretli ama eksileri: Ertuğrul Sağlam ve seyircisizlik.

Önceki ve Sonraki Yazılar