Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Yaratıcı hocalar lazım

Avrupa arenasında pazartesi akşamı üç maç vardı yalnızca: Antalya - FB, Akhisar - Konya, Altınordu - Giresun. Tüm dünyadan futbolseverler ve özellikle bahis oynamak isteyenler bu üç maça odaklandı.

Ne'ce yazdığını anlamadığım tweetler gördüm; Antalyaspor'un yıldız forveti Doukara'nın oynayıp oynamayacağını sorguluyorlardı sanırım. Maç saatinde Fenerbahçe galibiyetine oynanan miktar 15 milyon euro'yu aşmıştı.

Bana danışsalar yine iyimserliğimi kaybetmez; gollü sonuçlar öngörürdüm: Antalya:1 FB:2, Akhisar:1 Konya:1, Altınordu:1 Giresun:1... Ama heyhat üç maç da başladığı gibi 0-0 bitti..!

Neden böyle oldu, nerede goller diyecek olsalar; "do you know Aykut Kocaman?" diye söze girerdim. Bülent Korkmaz ondan da defansçı, ligde takım boyu ve savunma mesafesi kısa takım Antalyaspor diye devam ederdim...

İstatistiksel geyik bir yana; bendeniz ve birçoğumuz Aykut ve Bülentgillerin ne yapacağını biliyoruz ama çözüm?

Ben ve birçokları işte o yüzden Klopp diyoruz, Guardiola yazıyoruz. Genç hocalar diyoruz, Nagelsmann'dan bahsediyoruz. Çünkü hocaların zaten yüzde 90'ı savunmacı. Gol atmayı, insiyatif almayı düşünen ve bunu becerebilen hoca oranı gerçekten az.

"Kalitesizlik ve kriz tamam ama sayın Ersun Yanal; kâğıt üstünde en pahalı kadroyla, beş eksikli Antalya karşısında neden pozisyon yaratmak için bir şeyler yapmadınız?!" diye soracak olsam psikolojik faktörlere sığınacaktır şüphesiz... Lâkin ben işte rutini uygulayan değil, bir şeyler yaratmaya çalışan hocaları ondan yeğliyor ve istiyorum.

Yerli hocaları ondan uzun süreli vizyonlara yaraşır bulmuyor ve şüpheyle yaklaşıyorum. Tembeller, ekipleri eğitimsiz eski arkadaşları ile dolu. Ama işte tüm bu serzeniş ve gerçek düşüncelerimi bir yana koyup yerel mantıkla yazılarımı sürdürmeliyim. Bakalım Ersun Yanal ve yerli hocalarla dolu ligimizin ikinci yarısında neler olacak?

Not 1: Mourinho kovuldu, 26 milyon euro tazminatla. Bir de İnter'i yolacak bu şekilde, önümüzdeki beş yıl içinde; demedi demeyin..!

Not 2: Olcay Şahan, Burak Yılmaz gibi söylentileri neden yalanlamıyor anında Fenerbahçe yönetimi?! Tamam kâlp spazmı vaktim geldi ama böyle olursa iğrenç olur..!

Önceki ve Sonraki Yazılar