Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Zübük dolu memleket

* NTV Spor kapandı ama akıllı telefonlarımızda halen varlar. Kadrolarını boşalttılar mı bilmiyorum fakat girdikleri haber metinleri içimi üşütüyor. Ülkede her türlü kalitenin aşağı gideceği, gittiği açık. Ayrı yazılması gereken “de, da”lar konusunda en azından gazeteci sıfatı taşıyan bir kısım sözelcinin bilgi sahibi olması gerekmez mi? “Doktorun steteskobu var, ebenin de var” cümlesinden anlaşılabilir; mevzu’u basit.
* Türkiye Milli Takımı hazırlık maçları sonrası bir kısım sonuçlar çıkarılıyor. En önemlisi Mehmet Topal’ın stoper oynatılmaması denmiş. Saygılı bir şekilde hem milli takımdaki hem Fenerbahçe’deki tüm varlığı son bulmalıdır. Geçen yıl anlatmaya çalışmış, istatistiklerle desteklemiştim iddiamı: Mehmet Topal rakip yarı sahada sanırsın topal..!
* Ülkede kanat oyuncusu çıkmıyor deniyor; merkez orta adamları kanada ara sıra gidiyor, doğru. 4-2-3-1 hastalığından kaynaklı bir durum. Çok da yanlış değil zira kanat ortaları çok verimsiz. Tüm ülkelerde yapılan istatistik değerlendirmede 47 ortada ancak bir gole ulaşıldığı gibi bir sonuç hatırlıyorum. Onun yerine oyun içinde oyun uygulamaları yapmak, futbol oynamaya çalışmak daha önemli. 
* Gazetemiz genç kalemi Yağız Kutay Işık iyi bir Fenerbahçeli’dir. Dedi ki “Fener sekiz maçı da alsın, şampiyon olsun istiyorum; nasıl olsa Aziz Yıldırım her türlü seçilecek…” Aziz Yıldırım’ın yirmi yılını, Galatasaray’ın Fener’i her türlü sollayıp en büyük oluşunu değerlendirebilecek kongr üyeleri olsa, yenilik isteyen taraftarların Fener’in başarısızlığına üzülmemesi gibi bir durum ortada olmaz. Ne var ki en tepeden destek alan Aziz Yıldırım ülkede işlerin böyle yürüdüğünü biliyor. Kendine karşı gönderilen adayla birden bire neden ittifak kurdu sanıyorsunuz? Bir terslik olur da kongre üyeleri Ali Koç’u seçerse şüphesiz bu, büyük bir sivil kalkışmadır. En tepe bu durumu nasıl karşılar? Dolaylı destek pozisyonunda olduğundan bir huzurda bir kabul sonrası tutum değişiverir. Olan akıl baliğ dimağlardaki Aziz olgusuna olur. “Zübük doluydu memleket…” tabirine bir delil daha.
* Bünyamin dostum mesaj atmış: “Beşiktaş-Alanya maçında karşılıklı gol olur; Kasımpaşa, Göztepe’ye yenilmez; Gençler, Malatya’ya yenilmez.” Mantıklı tercihler gözükse de Kasımpaşa’da takımın bana göre en iyi oyuncusu Mensah cezalı. Tam bir handikap sıfır ya da sıfır maçı. MalatyaGençler maçı da öyle ama 1-1’lik senaryo en olası durum. Alanya gol atabilir mi? 2-1 biter. Bu hafta büyüklerin tek farklı galibiyetlerine oynanmalıdır sistemde…

Önceki ve Sonraki Yazılar