Geçin o işleri, buradan size ekmek çıkmaz!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Sn. Fahrettin Altun'un, bildiğiniz üzere 5 yerden maaş aldığı iddiaları gündeme geldi. 

Fahrettin Altun ise bu iddialara sert çıkmış ve açıklamalarda bulunarak "asılsız" olduğunu ifade etmişti. 

Hatırlayacaksınız geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu Meclis'te tarihi bir konuşma yaptı. 

O konuşmada Kılıçdaroğlu, isim vermeden birden çok maaş kişi veya kişileri eleştirdi. Hemen ardından Fahrettin Altun tweet atarak, "CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TBMM bütçe konuşmasında bir kez daha şahsımla ilgili asılsız değerlendirmelerde bulunmuştur. Diğer değerlendirmeleri arasında sözü edilmez ama yine de kayıt düşmek istedim. İyi akşamlar..." paylaşını yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de tweet atarak, "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu TBMM’deki bütçe konuşmasında isim vermeden 5 maaş alanları eleştirdi. Bilin bakalım ilk ses kimden çıkıyor? Tabii ki Pergolacı Fahrettin’den... Neden savunmaya geçtin Fahrettin Altun? #KılıçdaroğluHaklıÇıktı mesajını paylaşarak şunu demek istediği ortaya çıkıyor: 

"Madem bu iddiaları yalanlıyorsun, Kılıçdaroğlu isim vermeden devletten fazla maaş alanları eleştirdi. Siz neden üstünüze alınıyorsunuz?" 

CHP İstanbul Milletvekili ve PM Üyesi Zeynel Emre TBMM kürsüsünde yaptığı konuşmada içimizi burkan bir olayı anlattı. 

Emre, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in sosyal medya paylaşımının altına yapılan yüzlerce yorumdan birini Fahrettin Altun'un şikayet ettiğini dile getirdi. 

Şikayet edilen kişi ise "80" yaşında E.B. isimli bir kadın. Paylaşım altına yapılan yorum ise şu şekilde: “Yeter so.murdugu uz”

Zeynel Emre Meclis kürsüsünden olayı anlatmaya şu cümlelerle devam ediyor: 

“Fahrettin Altun hakaretten şikâyette bulunuyor. Polisler eve geliyor, 80 yaşında kadın; çocukları diyorlar ki: ‘Ya, bunu adliyeye götürmeyin. Kalıtsal hastalıkları var, Covid salgını var. Hiç olmazsa burada ifade versin.’ ‘Haklısınız.’ diyorlar. ‘Teyze, biz bir savcıya soralım. İzin verirse senin ifadeni burada alalım.’ diyorlar.

Savcı izin vermiyor, adliyeye götürüyorlar ve adliyede ifadesini alıyorlar. Asliye Ceza Mahkemesinde savcı hakaretten ceza istiyor, 125'in bütün maddelerinden ceza istiyor. İşte kişiye özel hukuk dediğimiz bu. Bu ifadede bir hakaret yok. Bu Parlamentodaki milletvekilleri de şikâyetçi olsa, belki orada da dava açmayacaklar ama saray kaynaklı bir kast sistemi oluşmuş ve oradaki herkese, her şeye özel muamele!”

Söz, siz okuyucularımızın... 

KILIÇDAROĞLU ADAY OLUR MU? 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, biraz önce de bahsetmiştim. Meclis'te tarihi bir konuşma yaptı AKP ve MHP sıraları suspus oldu. Çünkü tüm eleştiriler haklı gibiydi. Baktılar olmuyor bir şey demeleri gerek, "siz aday olun" diyerek laf attılar. 

Kılıçdaroğlu, "Benim aday olup olmayacağımı size kim söyledi?" diyerek tüm sıraları susturdu. 

Bunun ardından herkes Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olacak mı diye düşünmeye başladı.

CHP Lideri de geçtiğimiz günlerde Sözcü Gazetesi'ne bu konuyla ilgili çok net bir açıklama yaptı. 

"Cumhurbaşkanlığı adaylığı tek başıma karar vereceğim konu değil, bir Millet İttifakı var. Aday olup olmamaya birlikte karar veririz. İttifak ortaklarıyla konuşmadan adaylığımı açıklamam diğer partilere saygısızlık olur. AKP sıralarından sordular, ben de onu söyledim. Aday olup olmayacağıma partimiz, vekillerimiz ve Millet İttifakı karar verir. Çünkü birlikte hareket ediyoruz" 

Yani, "Kılıçdaroğlu aday olmak istemiyor, aday olamaz" diyenlere CHP Lideri cevabı verdi. 

"Bizim ittifakımızda demokrasi var, "tek başına" karar vermek yok. Gerekirse ben de olurum, bizim, yani ittifakımızın seçtiği başka bir aday da olabilir" diyor Kemal Kılıçdaroğlu...  

PKK tarafından hain pusuya düşürülmüş, kurşun sıkılmış ama milleti için asla geri adım atmamış bir insandan söz ediyoruz. Ardından otobüsün üstüne çıkıp, "Bir canım var o da milletime feda olsun" demiş bir insandan, bir liderden söz ediyoruz.

Mafya lideri tarafından açık açık tehdit edilmiş, iktidar ya da ortakları tarafından kimse yanında durmamış ama o partisine, milletine güvenmiş bir adım bile geri adım atmamış altını çizerek bir kez daha söylemiş "Bir canım var o da milletime feda olsun" diyen bir liderden söz ediyoruz. 

O yüzden pek de konuşmaya gerek yok, geçin o işleri buradan size ekmek çıkmaz...

İYİ PARTİ CUMHUR İTTİFAKI'NA GEÇER Mİ? 

Geçtiğimiz aylarda MHP Lideri Devlet Bahçeli ve AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Meral Akşener'e çağrıda bulunarak "Cumhur İttifakı"na gelmesi için çağrıda bulunmuştu. 

Bu çağrı neden derseniz, her yere çekilebilir. Ama en büyük gerekçe sanıyorum AKP+MHP oyları yetmiyor. Ki anketlerde bu yönde gösteriyor. Yanımıza kimi alabiliriz denildi ve Sn. Akşener'e çağrı yapıldı ama Akşener'in tavrı elbette net oldu. İYİ Partili yetkililerle de konuştuğumda tavırları çok net.

Akşener'de Medyascope'da açıkladı bunu: 

"Ben seçmenimizi tanıyorum. Hatta şöyle demiştim, Cumhur İttifakı ile el ele tutuşmayı boşverin hafif yumuşasak bile terliğini çıkarıp, bizi eve kadar kovalarlar. Cumhur İttifakı bizim aklımızdan geçmiyor. Asla böyle bir şey yok. Sayın Erdoğan hem bizim hem de partimizin düşmanı değil. Bahçeli değil, Doğu Perinçek de değil."

CHP'Lİ BELEDİYELERİN BAŞARISI 

Objektif Araştırma ve Danışmanlık Şirketi tarafından yapılan “2020’nin en başarılı 10 Büyükşehir İlçe Belediye Başkanları” anket sonuçları açıklandı.

İlk iki sırada CHP’nin en genç belediye başkanlarından Bandırma belediye başkanı Tolga Tosun ile Çiğli belediye başkanı Utku Gümrükçü yeraldı. İstanbul’un Şişli belediye başkanı Muammer Keskin ve Avcılar belediye başkanı Turan Hançerli, Antalya’nın Konyaaltı belediye başkanı Semih Esen ve Kocaeli belediye başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile birlikte en başarılı “ilk on” belediye başkanından altısı CHP’li başkan vatandaşların tercihi oldu.

anket.jpg

 

Güzel yarında görüşmek ümidiyle... 

 

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar