Akşener FETÖ’cü ise Erdoğan neci?

Türkiye’de yargının AKP tarafından nasıl “muhalefeti döven bir sopa”ya çevrildiğine bakar mısınız? İYİ Parti lideri Meral Akşenerhakkında 2016 yılında FETÖ’cülükten soruşturma başlatılıyor. Delil elde edilemediği için bekletilen bu dosya, belediye seçimleri sonrasında yeniden açılıyor.

Nasıl olur demeyin, emir büyük yerden.

Hatırlayalım: AKP lideri Erdoğan 9 Mart’ta Elazığ’da miting alanında Sayın Akşener’i kast ederek ne demişti: “Hanımefendinin kaçacak deliği de yok. Çünkü o milletvekili de değil. Onunla hemen hesaplaşacağız. Onun hesabı ağır olacak.”

Sonra devam etmişti: “Birileri cezaevinde süre dolduruyor, FETÖ’cüler dolduruyor, aynı yolda sen de düşebilirsin.”

Anlaşılıyor ki işte bu hesaplaşma için eski dosya raflardan indiriliyor…

Kim demiş Zekeriya Öz kaçtı diye? O gitti amma Ergenekon kumpasında kullandığı yöntemleri halen adliye koridorlarında dolaşıyor.

Yetmez! Bunlar, Meral Akşener’i suçlu çıkartmak için Ergenekon işinde yaptıkları gibi “Osmanım!”tipinde rezil adamlar bulup onları gizli tanık diye konuşturabilirler.

NE İSTEDİLERSE AKŞENER Mİ VERDİ?
Meral Akşener FETÖ’cüymüş de Tayyip Erdoğan FETÖ karşıtı imiş…

Gülerim ağlanacak halimize…

*FETÖ elebaşına seslenerek “Ne istediler de vermedik?” diyen başbakan; Meral Akşener mi Tayyip Erdoğan mı?

*FETÖ tarafından kandırıldığını itiraf eden, bunun için de milletten af dileyen Akşener mi Erdoğan mı?

*İleride 15 Temmuz darbe girişiminde bulunacak olan FETÖ’cü subayların atılmasını önlemek için Yüksek Askeri Şûra’da direnen, Akşener mi Erdoğan ve bakanları mı?

*Polisi, FETÖ’ye teslim eden, Adalet Bakanlığı örgütünü FETÖ’cülere bırakan, Milli Eğitim dahil bütün bakanlıklarda FETÖ’cüleri baş yönetici yapan Meral Akşener mi Tayyip Erdoğan mı?

*Ülkenin sanayi ve ticaret adamlarını FETÖ’cülerin toplantılarına yönlendiren Akşener mi Erdoğan mı?

*Kendi emir subayını bile FETÖ’cülerden seçen kim?

*FETÖ elebaşısı Gülen’e seslenerek “Gel artık!” diye çağrıda bulunan Akşener mi Erdoğan mı?

* “Ergenekon’un savcısıyım!” diyerek FETÖ kumpaslarına açıkça destek veren Akşener mi Erdoğan mı?

*Türk Ordusu’nun kozmik odasını FETÖ’cülere açan operasyonda başrol oyuncusu olan Bülent Arınç’ı kendisine yüksek danışman yapan Akşener mi Erdoğan mı?

*FETÖ’nün bankasından kredi çekip villa sahibi olan gazeteciyi (!) uçağında gezdiren Akşener mi Erdoğan mı?

*Ankara’yı parsel parsel FETÖ’ye veren İYİ Partili belediye başkanı mı yoksa AKP’li başkan mı?

Sözün özü: AKP; Fethullahçılarla iç içe geçerek yarattığı yıkımı, başkalarını suçlayarak kapatamaz. Millet artık bu bayat balığı yemiyor savcı beyler!

DERTLERİ NE?
Üç yıl önce MHP’ye arka çıkmak için devreye sokulan bu kumpas, şimdi neden yeniden piyasaya sürüldü?

Cevap çok basit: AKP çöküyor… Bunda, İYİ Parti’nin kararlı ve doğru politikaları etkili oldu. Üstüne üstlük İYİ Parti, AKP’den bıkan seçmen için kuvvetli bir seçenek haline geldi. Yani, AKP oylarını çeken bir mıknatısa döndü. Anadolu, İYİ Parti’ye yönelmeye başladı.

İşte Erdoğan bunu gördü, partisini kurtarmak için Sayın Akşener’i hedef haline getirdi. Bunun için de özellikle İstanbul ve Ankara’da belirli savcılardan ve yargıçlardan mahkemelerin oluşturulduğu anlaşılıyor.

Yargıyı bu kadar partizanca kullanmak bile artık topluma vereceği hiçbir şey kalmayan bu baskıcı zihniyeti kurtaramayacaktır.

TAŞ DEVRİ
Görüyorsunuz: Uzun yıllar Tayyip Erdoğan’ın Maliye Bakanlığı’nı yapan Ali Babacan’ın yeni bir parti kuracağı söylentileri çıkınca hemen yargıyı devreye soktular. Onu da FETÖ’cü göstermek için yeni tip bir Osmanım, savcılığa ihbarda bulunmuş.

Fethullah Gülen’i ziyaret edip övgüler dizen, damadı bile FETÖ’den tutuklanan, FETÖ’cü işadamı Akın İpek ve ailesini korumaya çabalayan, Kozmik Oda kumpasında boş rol oyuncusu olan Bülent Arınç el üstünde tutulurken Ali Babacan şimdiden linç edilmeye çalışılıyor.

Yetmiyor… Hayatı FETÖ’cülerle mücadeleye dayanan ODATV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Fethullah Gülenaleyhinde yorumlara izin verdiği için 6 ay hapis cezasına mahkum ediliyor.

Erdoğan ve arkadaşları seçmeni bu kadar mı akılsız sanıyorlar?

Beyler, bu millet yargıyı “Taş Devri”ne çevirmenize olan tepkisini belediye seçimlerinde gösterdi. Hâlâ akıllanmadınız mı?

Önceki ve Sonraki Yazılar