DEVLET BAHÇELİ’YE BİRKAÇ SORU

MHP Lideri Devlet Bahçeli, parti okulunun kapanışında yaptığı konuşmada, “Türk-İslam Medeniyeti”nden söz ederek geçmişteki İslam dünyasının üstünlüğünü vurguladı. Bu üstünlüğü göstermek için de hep bilimsel çalışma yapmış âlimleri örnek verdi. Harezmi’den Ali Kuşçu’ya kadar…

Ama, bugüne geldiğinde, İslam dünyasının niçin geri kaldığını açıklamaktan kaçındı. Böylece eskinin niçin başarılı olduğunu da gizlemiş oldu. 

Sayın Bahçeli’ye soruyorum: Sözünü ettiğiniz bilginlerin tümü akılcı âlimler değil mi? Aklın önemini siz de vurguladınız ama bugünkü İslam dünyasında aklın, vahiy yüzünden geriye itildiğini söylemek çok mu zor geldi?

TARİKATÇILARIN YÜKSELDİĞİ TÜRKİYE

İşi Türkiye’ye getirirsek… Sayın Bahçeli, son 18 yılda, Türkiye’de Halidi tarikatından örgütlerin devleti kuşatıp yönetir hale geldiğini görmüyor musunuz?

Mevlevilik, Bektaşilik, Bayramilik gibi milli tarikatları yok eden bu örgüt, 1925’te Şeyh Sait haininin liderliğinde devlete silah çekmiş; 1930’da Menemen’de Teğmen Kubilay’ın başını kesmiş, 1950’den itibaren de ABD emperyalizminin Türk milleti içindeki propaganda kolu olarak çalışmıştır. 

Sayın Bahçeli! Halidilerin Gümüşhanevi kolundan çıkan siyasetçiler 18 yıldır ülkeyi yönetmektedir ve siz de bu iktidarı desteklemektesiniz. Bilmelisiniz ki bunları yetiştirenler, Türkiye’yi “Dar-ül harb” gören, Türk’ü de aşağılayan, hatta yok sayan Arapçı hocalardır. Konunun ayrıntılarını öğrenmek istiyorsanız lütfen “TARİKAT KUŞATMASINDAKİ TÜRKİYE/Halidi Cehennemi” adlı kitabımı inceleyin.

Sayın Bahçeli! Devlet ve millet için iyi niyetinizi sorgulayacak değiliz. Ama Halidi örgütlerin, akla ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerine savaş açtığını bilmelisiniz. Bunlar, hurafelerle ördükleri düşüncelerini bizim masum halkımız arasına yayarak milletimizin geleceğini çalmaktadırlar. Bunu nasıl görmezsiniz?

Üstüne üstlük, bunlar, “İstiklal Harbi’nde keşke Yunan galip gelseydi!” diyen, ABD’yi ve BOP’u açık açık destekleyen Rum fesli Kadir Mısıroğlu’nu kendilerine hoca kabul etmişlerken…

KARINCAYI KORUYANLAR KATLİAM İZNİ VERENLERDİR

Sayın Bahçeli! Konuşmanızda anlattığınız bir öykü çok alkışlandı… Güya Şeyhülislam Ebussuud Efendi, padişah Kanuni Sultan Süleyman’a, “Karınca, yarın Hakk’ın divanında hakkını ister!” demişmiş.

Doğrudur, bizim milletimizin damarlarında, bir zavallı karıncanın bile hakkını korumak duygusu vardır. Bu yüzden de Moğolistan’dan Macaristan’a kadar onlarca halka hükmedebilmiştir.

Gel gör ki sözünü ettiğiniz Ebussuud da Sultan Süleyman da bu duygulardan nasibini almamış vahşi yaratıklardır. Oğlu yiğit Mustafa’yı öldürttüğü yetmiyormuş gibi torununu bile boğdurtan bu Süleyman değil mi?

Sayın Bahçeli, onu tanımak için Ebussuud’un fetvalarını bir okuyun. Ertuğrul Düzdağ’ın yeni alfabe ile yayımladığı o fetvaların önemli bölümlerini 1985’te günümüzün diline aktararak yayımladım.

Şeyhülislam Ebussuud, Anadolu Türk boylarının devletten hak istemesi sonucu, onları Kızılbaş gibi gösterip kötüleyen ve çoluk çocuk katledilmelerine izin veren bir zalimdir. 16. Yüzyıl’a kadar devlete hizmet eden, üreten Türk boyları, devşirmelerin yukarıdan gelen zulmüne karşı koyunca bir anda Kızılbaş gösterilip düşmanlaştırıldılar… Tıpkı bugünkü Ebussuud Efendi Torunları’nın yaptığı gibi…

Sayın Bahçeli! Düşünün lütfen: 200 sene Kızılbaş denilmeyen Anadolu Türk boyları birden bire nasıl Kızılbaş oldular da düşman gösterildiler? Bu oyunun belgelerini de “OSMANLIDA İDAM EDİLEN ALİMLER” adlı çalışmamda gösterdim. Bakmanızı isterim… AKP’nin Osmanlısı, 16. Yüzyıla girilirken “Baban bile olsa Türk’ü katlet!” diyen bir devşirme totaliterzmine dönüşmüştür artık.

Göreceksiniz ki sizin Ebussuud, kendisiyle övündüğümüz Yunus Emre’nin şiirlerini kâfir işi, okuyanları da katledilmeleri gereken kâfirler olarak gösteren bir çılgındır. Bu yüzdendir ki daha Osmanlı döneminde, bağnaz kişiler “Ebussuud Efendi’nin Torunu/Gelini” diye kötülenmişlerdir.

Üstüne üstlük bu adam, kıskançlıkla birçok âlimin katledilmesi yönünde fetva veren akıl-bilim-insanlık düşmanı birisidir. Belgelerini de bu kitabımda gösterdim…

İSLAM YOKKEN TÜRK VARDI

Sayın Bahçeli! İyi biliyorsunuz ki İslam hareketinin tarihi 1400 yılı aşmaz. Ama Türk milletinin bilinen tarihi en az 3 bin yıldır. Etnonim ve toponimler Türk tarihini 5 bin yıl ötelere kadar götürmektedir. Yani İslam dini yokken Türk milleti devletler, hatta imparatorluklar kurmuştu.

Araplar ilahlara tapar iken, örneğin Mekkeliler Hübel adlı bir putu Allah sayarken bizim atalarımız Tanrı kavramına ulaşmıştı. Araplar putçu iken biz Tanrıcı idik. Türk’ün bu derin ve yüce inancını görmezden gelerek illa da yanına bir İslam yapıştırma tutkusu, eskiden var olan gayri milli zihniyetin bilinç altımızda yaşaması değil midir?

Ne yapalım? Sabah akşam Tanrı’nın görünen sembolü saydıkları Güneş’e dua eden Hun yabgularını dinsiz ve düşman mı sayalım? Ne yapalım; Araplar gibi kendi yaptıkları putlara tapmayıp Tanrı diyen Bumın Kağan’ı ve Bilge Kağan’ı İslam düşmanı mı ilan edelim?

Hem Sayın Bahçeli; desteklediğiniz bu iktidar, yıllardan beri İslam öncesi Türk tarihini yok sayarak Türk milletinin kökünü kurutmaya kalkışmıyor mu? “AKP sayesinde Türk olmaktan kurtulduk!” diyenler CHP’li mi yoksa Cumhurcu mu?

***

Sayın Bahçeli! Osmanlı Devleti, 600 sene boyunca neden insanlığa yararlı bir buluşa imza atamadı?

Sayın Bahçeli! 1580 yılında Tepebaşı’ndaki rasathaneyi bombalayıp yıktıranlarla bugün okullardan evrim kuramını atıp yerine yaradılış kuramını koyanların farkı var mıdır?

Piri Reis’e gelince… O yabancılardan faydalanarak haritayı çizdi ama Kanuni Sultan Süleyman boynunu vurdurmadı mı?

Hazerfen Ahmet Çelebi uçtu ama ödülü sürgün olmadı mı?

“Allah insanın uçmasını istese idi ona kanat takardı!” diyen Ebussuud kafalı öteki şeyhülislamlar yapmadı mı bunu?…

Sayın Bahçeli! Osmanlıcı AKP’nin yanında değil akılcı ve civanmert Türk milletinin yanında durun.

O kıyamet düzenini bitirip akıl düzeni kurarak Türk milletini yeniden dünya uluslarının onurlu bireyleri arasına sokan ulu dedemiz Mustafa Kemal’e ve arkadaşlarına selamlar olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar