İki kutsal kadın

Size, ne İsa Peygamber’in anası Meryem Ana’dan ne Hz. Muhammed’in fedakâr ilk eşi Hz. Hatice’den ne de onun dövülerek öldürülen kızı Hz. Fatıma’dan söz edeceğim. Onlar, bunların yanında solda sıfır kalırlar.

Bu kutsal kadınlardan birisi eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya … Öyle bir kutsal ki önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde işe yerleştiriliyor. Ve hemen bütün dinci-İhvan-ı Müsliminci kadınlar gibi ABD’ye gönderiliyor, orada eğitimden geçiriliyor. AKP İstanbul il yönetiminde görev alıyor. Sonra Erdoğan’ın gözüne giriyor ve onun danışmanı oluyor ve Allah ona “Yürü ya kulum!” diyor.

Kendisi şu an AKP Genel Başkan Yardımcısı ve milletvekili…

Bu hanımefendi kutsal olunca ailesi de kutsallaşmaz mı? Onlar da hızla yükseliyorlar. Kardeşlerinden Ömer Fatih Sayan, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı olarak görev yapıyor. Fatma Betül Sayan Kaya'nın ablası Ayşe Hilal Sayan Koytak da hiçbir dışişleri deneyimi yokken Kuveyt Büyükelçisi yapılıyor.

Bu kutsal hanımın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olduğu dönemde diğer kardeşi Nazmiye Sümeyye Sayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi üyesi olarak görev yapmış ve belediyelerden aldığı ihaleler uzun süre tartışılmıştı.

KUTSAL KAVAKÇI’LAR

Ama Fatma Betül tek değil… Başka bir kutsal kadın da Merve Kavakçı…

Bu bayan, Türk vatandaşı gözükerek 1999’da Fazilet Partisi’nden milletvekili seçilmişti amma gerçekte Amerikan vatandaşı imiş… Türbanlı sıkı Müslüman gözükürken meğer Amerika’nın çıkarlarını koruyacağına İncil’e el basarak yemin etmiş. Bu ortaya çıkınca milletvekilliğinden atılmıştı.

Olsundu… İncil üstünden varsın yemin etsindi. AKP kurulunca Erdoğan ona kuvvetle sahip çıktı. Kendisini önce Türk vatandaşı yaptı sonra da hiçbir diplomatik özelliği yoğ iken Merve Kavakçı’yı Malezya’ya büyükelçi olarak atadı.

Kendisi kutsal olur da çocukları olmaz mı? Merve’nin ABD vatandaşı Ali Ahmad Abushanab’dan olma kızları Mariam Kavakçı ile Fatıma Gülham Abushanab’ın da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanı olduğu ortaya çıktı.

Ülkenin cumhurbaşkanının bu çocuklara neyi danışacağını siz düşünedurun ama onların kutsal ana kızları olduğunu unutmayın. Bunlardan başörtülü Mariam’ı biz yüksek ökçeli papuç simgesiyle tanıdık…

Kutsallık bu kadar mı? Değil elbette…

Merve Kavakçı'nın kardeşi Ravza Kavakçı Kan ise, AKP İstanbul Milletvekili olarak görev yapıyor. Ravza Kavakçı Kan’ın kızının adı ise, Erva Kan… Erva Kan, Aralık 2017 yılında bu yana Türkiye Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nde Proje Direktörü olarak çalıştığını profilinde ifade ediyor.

Neymiş bu proje diye bana sormayın da oy verdiğiniz Sayın Erdoğan’a sorun, sorabilirseniz…

Ey Türkiye!

Sizin çocuklarınız işsiz olsa bile siz halinize şükredeceksiniz ki kutsal kadınların çocuklarının tümü Saray’da bir eli yağda bir eli balda beslenebilsinler… Bankalardaki hesapları da tıka basa dolsun…

BU ZİHNİYETİN KİTABI

İşte bu zihniyeti ve tarihteki izlerini iyi tanımak için bu kitabımızı da okumalısınız: “Muaviye’den Erdoğan’a DİN VE SİYASET”

Din ve siyaset kavramlarının incelenmesiyle başlayan bu çalışma daha sonra Türklerdeki siyaset anlayışını irdeliyor. Sonra İslamiyet’in doğuşunu, bu siyasetin parçalanışını; dinin Muaviye tarafından nasıl bir siyasal ve ekonomik baskı aracına çevrildiğini gösteriyor. Sonra Osmanlılardaki ünlü Kadızadeliler (Fakılar) hareketini inceliyor. Osmanlı Devleti’ni gericiliğin nasıl kuşatıp yıkıma sürüklediği gösteriliyor. Kurtuluş Savaşı sürecinde dinin saltanatçılar ve Kuva-yı Milliyeciler tarafından nasıl kullanıldığının belgelerini sunuyor. Sonra 12 Eylül’ün ideolojik yıkımının özel belgelerini veriyor.

Bu kitabın ikinci bölümünü ise Tayyip Erdoğan ve ideolojisi oluşturuyor. Bu ideolojinin tarihteki kökleri olan Haricilik, Vehhabilik ayrıntılı biçimde gösteriliyor. Bunlardan doğan İhvan-ı Müslimin (Müslüman Kardeşler) hareketi geniş biçimde irdeleniyor ve Türkiye’deki uzantıları belgelerle gösteriliyor.

Tayyip Erdoğan’ın BOP gereğince ABD tarafından yürütülen, mezhepçi tarikat destekli özel bir proje ile nasıl yükseltildiği de anlatılıyor.

Türkiye’nin yaşadığı derin yarılmanın en ayrıntılı bilgisini ve belgesini yeni bilgilerle geliştirdiğimiz bu son çalışmamızda sizlere sunduk. “Muaviye’den Erdoğan’a DİN VE SİYASET”, Toplumsal Yayınlar’dan çıktı.

NOT: Bu kitabımı ve diğerlerini, 28 Eylül Cumartesi günü (Yarın) Sarıyer Belediyesi Kitap Fuarı’nda imzalayacağım. Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı’nda saat 14.00’ten itibaren okurlarımı bekliyorum.


 

Önceki ve Sonraki Yazılar