SANA İNANMIYORUM KEREM KINIK

Bu köşede yayımlanan “O başkan derhal istifa etmelidir” başlıklı yazım üzerine Kızılay Başkanı Kerem Kınık bir açıklama yolladı. Yazımda ben kendisine istifa çağrısı yapmıştım o bizlerin eleştirilerini maksatlı ve iftira niteliğinde görüyor. Yazdıklarının önemli kısmı şöyle:

“Sayın Rıza Zelyut,

Malumlarınız olduğu üzere, son günlerde belirli çevreler tarafından ülkemizin en büyük, dünyanın ise sayılı insani yardım örgütlerinden olan Türk Kızılay’a yönelik maksatlı bir karalama kampanyası yürütülmektedir.

Şeffaflığı ve hesap verebilirliği ana ilkelerinden biri haline getirmiş olan Kızılay’a yönelik eleştirilerin bir bölümünün karalama maksatlı ve iftira niteliğinde olduğu açıktır.”

Anlaşılıyor ki Kerem Kınık bizim o şanlı Kızılay’ımızı, AKP iktidarının emri doğrultusunda Halidi tarikatın emrine vermesini gizlemeye çabalıyor. Ortada bir suç vardır. Bay Kınık da bu suçu vergiden kaçınma olarak aklamaya çalışmıştır.

Tekrar ediyorum: Kızılay’ı AKP’nin maşası yapan Bay Kınık hemen istifa etmelidir.

“TUTUKLANMALI!”

Aklı başında olan, biraz ülke sevgisi bulunan herkes, Kızılay’ın özünde Amerikancı olan bu tarikat örgütlerine para aktarma makinesi gibi kullanılmasına karşı çıkıyor. MHP Milletvekili Cemal Enginyurt da böyle tepki gösterdi ve dedi ki:
“ (Dünyanın her yerinde olduğu gibi) Türkiye’de de aslında bunun karşılığı vergi kaçakçılığı. Tutuklanması gerekir. Vergi kaçakçılığı yasalarımıza göre suç. Kerem Kınık derhal tutuklanmalıdır. Bu kişinin üzerine gidilmezse insanların hayırseverlik duyguları zedelenecek.”

Cemal Bey bilmelidir ki: Burası o beğenmediğimiz Amerika olsa idi, Bay Kınık elbette tutuklanırdı ama şimdilik ona AKP örgütlenmelerine katkıları nedeniyle daha büyük bir ödül verilecektir.

TURKEN VAKFI NEDİR?

İstanbul’a bir bakın göreceksiniz… En olmadık yerlere bile inşaat izni alarak milyar dolarlık binalar kondurmuş Torunlar. AKP’nin el üstünde tuttuğu inşaatçılarından birisi… 8 Milyon dolar da neymiş ki? Erdoğan ve İstanbul belediye başkanları Torunları besledi onlar da Erdoğan’ın oy makinesi olan tarikatçı örgütlere para aktaracaklar. Hem de Kızılay’ı hilelerine araç yaparak…

Para Amerika’daki Turken Vakfı’na gitmişmiş…

“TARİKAT KUŞATMASINDAKİ TÜRKİYE/Halidi Cehennemi” adlı kitabımda bu Turken Vakfı’nı da anlattım … Halidi zihniyetli bu vakfın kurucuları Ensar Vakfı ile Ensar’ın sıkı dostu TÜRGEV… TÜRGEV’i kuran da Erdoğan’ın oğlu Bilal Bey…

Yani Turken Vakfı demek, Erdoğan ailesi demek… Para işte oraya gidiyor…

TUNCAY ÖZKAN ÇOK HAKLI

Önce Sabah-ATV grubunu… Sonra Star grubunu, sonra Akşam-Güneş gazetelerinin bulunduğu Türk Medya’yı borçlu çıkartarak ele geçirdiler ve Fethullahçı elemanların eline verdiler… Sonra da Doğan Medya’yı bağırta bağırta aldılar; onu da AKP’nin propaganda makinesine çevirdiler. Ne kadar cahül ü cühela var ise oraya doldurup CHP’ye küfrettiriyorlar. Bunu meşru göstermek için de karşılarına CHP’lileri oturtuyorlar.

Bu duruma CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan tepki göstermiş. Yerden göğe kadar haklı… ODA TV de CHP’nin CNN Türk ile ilgili boykot çağrısı yapacağını duyurdu.

Unutmayın: Bugün CNN Türk ve benzeri yandaş kanallar eğer biraz izleniyorsa, bunun sebebi oralarda boy gösteren CHP temsilcileridir.

Parti yönetiminin buralara hiçbir partilinin katılmaması için sert önlemler almasını bekliyoruz.

CNR KİTAP FUARI’NI KAÇIRMAYIN

Değerli okurlarım!

Bu hafta sonu İstanbul’da yeni bir kitap fuarı daha açılıyor. Yeri: Atatürk Havalimanı yakınındaki CNR/EXPO Kitap Fuarı. Metro ile kolayca ulaşabilirsiniz.

8 Şubat’ta Toplumsal Yayın standında olacağım.

9 Şubat’ta söyleşim var: Türkiye’de tarikat-Siyaset İlişkisi…

Sonra Kaynak Yayınları’nda okurlarımı bekleyeceğim.

16 Şubat’ta yine Toplumsal Yayın standında bulunacağım.

Bekliyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar