Süleyman Karan

Süleyman Karan

ORTADOĞU'YA İHANET HAMLELERİ

Kimin hangi safta yer aldığını anlamak istiyorsanız, dış politikadaki gerilimler sizin için bir mihenk taşı olacaktır. Bu kıstas, bizim ülkemizdeki gibi kökü dışarıda olan siyasi partiler için de geçerlidir, satılmış medya için de... Tabii ki bunu Türkiye gibi bir-iki bağımsız TV kanalı ve gazete dışında, tümüyle iktidarın yardakçısı olmuş medya sistemi olan ülkeler için söyleyemeyiz. Türkiye’de yandaş ve sözde ana medya, iktidarın borozanı olarak hizmet verir, halkı değil patronunu düşünür.

Bir kez daha hatırlatalım ki, bu ülkede siyasal islamcılık ve ırkçılık, tam anlamıyla ABD menşelidir. MHP, Soğuk Savaş döneminde CIA tarafından kurdurulmuş bir partidir. Halk düşmanı paramiliter bir örgüt olarak dizayn edilmiştir. FETÖ de öyle, tohumları 40 yıl öncesinde CIA tarafından atılmış bir örgüttür. FETÖ koordinasyonunda temelleri ABD’de atılan AKP ise Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) için yine ABD’de tasarlanmıştır.

Taşeron emperyalin hayali

İşte bu sebepledir ki, ABD, İsrail ve biraz da AB üyesi bazı ülkelerin Suriye’de iç savaş çıkarma planlarında, AKP de yerel bir aktör olarak yer almayı görevi icabı üstlendi. Yaklaşık 10 yıl oluyor ve hep kaybeden Türkiye oluyor! Yıllar içinde, evdeki hesap çarşıya uymayınca, Emevi Camii’nde namaz kılma hayali kurarken siyasal islamcılar, sınırları delik deşik bir ülkeye dönünce Türkiye, AKP ile Washington arasında ipler yavaş yavaş koptu. Daha doğrusu, Washington, AKP’yi artık yeterince kullanışlı bulmayınca, işler karıştı. 15 Temmuz hesaplaşması sonrasında ise AKP mecburen Rusya ile müttefik olmak durumunda kaldı. Ondan sonrasını biliyorsunuz, tehlikeli manevralarla bugüne kadar gelindi. Siyasal islamcıların ‘al takke, ver külah’ diplomasisinin sonsuza kadar yürümeyeceği ise aşikardı.

ABD, akbaba gibi bekliyor

Şimdi her şey bıçak sırtında... ABD pusuda bekliyor, cihatçı terör örgütleri her türlü provokasyonu yapıyor. Astana ve Soçi süreçleri her an çöpe gidebilir. Belki de, bu zaten önceden tasarlanmış bir süreçtir. AKP, ülkenin çıkarlarını düşünmek yerine, iktidarda kalabilmek için hangi ülke ile işbirliği yapacağı dışında bir derde sahip değil. Şimdi panik içinde hesap kitap yapıyorlar. ABD’nin has elemanı MHP ise safını çoktan belirlemiş. Bu örgütün başı savaş naraları atmaya başladı bile... Meclis grup toplantısında, “Türk milleti gerekirse, başka da seçenek görülmezse, Şam'a girmeyi şimdiden planlamalıdır. Yansın Suriye, yıkılsın İdlib, kahrolsun Esad” diye bağırıyor. Niye mi böylesine provokatif, çünkü Astana ve Soçi süreçlerinin son bulması ve Türkiye’nin yeniden kötülük ittifakı içinde yer alıp, ABD’nin hedefleri doğrultusunda Suriye’yi bölmek için kullanılması için! İşte sözde milliyetçi MHP böyle bir şey. 12 Eylül öncesinde ülkeyi karıştıran bu örgüt, şimdi de bölgeyi karıştırmak peşinde. Bu kanlı ve kaygan zeminde, Türkiye”yi tekrar ABD’nin uydusu yapmak için elinden geleni ardına koymayacaktır, göreceksiniz.

İttifak değiştirmek bizi yakar

Gelelim AKP’ye... AKP zaten ABD’nin gönüllü işbirlikçisi olarak iç savaşı körükleyip, Suriye’deki şu anki çıkmazın en büyük sorumlusu. Sınır güvenliğinden mülteci sorununa kadar, her şey için hesap vermek zorunda olan tek mihrak. Aynı şekilde, bugün eğer İsrail, tarihinin en rahat dönemini yaşıyorsa, bunun da sorumlularından biri AKP. Zira Suriye’de iç savaş çıktığından beri, Filistin bağımsızlık mücadelesinin en büyük destekçisini güçsüz kılarak dolaylı olarak İsrail’e destek veren bunlar. Şimdi Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan’ı eleştiriyorlar ya, işte o zaman koordineli çalışıp İsrail’e hizmet etmişlerdi.

Hesap ortada, bu iç savaştan en büyük zararı gören ülke, Suriye’den sonra Türkiye... Ve bir kez daha ateşten kestaneleri almak bize düşüyor. Ateşten kestaneleri almak demek en iyi ihtimalle elimizin yanması demek. Rusya ile ipler koparsa, sadece cephede askerler ölmeyecek, doğalgaz başta olmak üzere pek çok konuda da ciddi sıkıntılar yaşanacak. Ne için? İdlib’de kümelenmiş teröristleri kurtarmak için. Ne için? ABD’nin Suriye’yi üçe bölme planının gerçekleşmesi için.

Önceki ve Sonraki Yazılar