Büyük Kulüp’te büyük seçim

Büyük Kulüp’te bu Pazar günü “Başkan” seçimi var.
Türkiye’nin en eski, kuruluşu 1882’ye dayanan, 135 yıllık tarihi ile aynı zamanda en büyük ve köklü derneği olunca elbette konu etmek gerekiyor.

İşadamı, siyasetçi, asker, bürokrat, sanatçı, akademisyenlerden oluşan yapısı ile kendi kültürünü yaşatması için önemli bir seçim. 
23 Mart’ta hayatını kaybeden başkan Duran Akbulut’un kulübe kattıkları ve oluşturduğu sinerji biliniyor.
Bunlar yeni yönetimin de idealleri olmalı.
Bu tür seçimlerde farklı adayların farklı söylemlerle yönetime talip olması işin doğasında var.
Uzun yıllar görev yapan, geniş çevresiyle bilinen, herkesin sevgisini kazanmış başkan Duran Akbulut döneminde kulüp adına yapılan çalışmalara bakılınca hiçbir “yenilik” iddiasının aşamayacağı “çağdaş” bir dönemle Büyük Kulüp kültürüne yenilik kavramı zaten damgasını vurmuş durumda.
Duran Akbulut’un uzun yıllar birlikte çalıştığı Metin Baylav bu yenilik kültürünün kulübe katılmasındaki anlayışın da mimarı olarak biliniyor.
Üye profilinde, genç üye sayısını iki katına çıkararak yenilikçi anlayışla kulüpte yeni bir jenerasyon oluşturmayı başarmış bir kişi olarak anılıyor.
Şüphesiz ki Türkiye’nin bu köklü kulübünden ilkelerine bağlı farklı başkan adayları da olacaktır.
Ancak şu anki başkan, Pazar günü yapılacak olan seçimde aday olan Metin Baylav yıllara dayanan deneyimi, kulübe ayırdığı mesaisi, yenilikçi anlayışı, ilkeli tavrı ve uygulamalarıyla
Büyük Kulüp için büyük şans olarak görünüyor.
Öncelikle kulüp kültürünü yaşatma, mevcudu koruma ve yenilikleri aynı prensiplerle sürdürmek için Metin Baylav şansını değerlendirmek, Büyük Kulübü daha da güzel günlere taşıyacak gibi görünüyor.
Atatürk ilkelerine ve laik Türkiye Cumhuriyetine bağlılığı ile bilinen ve çalışmalarındaki izlerde bunu sürekli yansıtan kimlikler, Büyük Kulübü daha da ileriye taşıyacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar