Keklenme be kardeşim!

Recep Tayyip Erdoğan’ın “çılgın” projelerini bilmeyen kalmadı.
Önceleri kendi tabanı bunu bizden önce kavradı. CHP’nin başlattığı metro yapımlarını devam ettirmesi. Bülent Ecevit’in kredisini bulduğu boğazı tünelle geçişin Devlet Bahçeli’nin koalisyonu bozması ile duran, AKP iktidara geldiğinde start verilen marmaray projesi “çılgın proje” olarak sunuldu.
Buzdolabının AKP iktidarında geldiğine inanlar bütün bunların çılgın proje olduğunu ilk duyduklarında anladılar. Biz ise “bunlar inşaatın ötesinde bir şey değil, ihale edersiniz yapılır” diye feryat ettik. Hatta İzmir metrosu maliyeti ile İstanbul metro maliyeti arasındaki 2 kat farkın nereye gittiğini sorguladık. Ayakkabı kutularında ortaya çıkan farkların adliyede sıfırlandığını gördük. Hatta Reza Zarrap’ın götürdükleri yetmemiş gibi ABD’den beklediğimiz milyarlarca cezayı da görmezden gelmeye kararlıyız.
Erdoğan’ın “ÇILGIN PROJE” dediği talan ekonomisini anlamayan biz “muhalif” kesimin bu inadından vazgeçmesi ülkeye huzuru getirecek tek davranış şekli oldu.
Gelelim Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni çılgın projesine;
Önce. promterdan konuşuyor eleştirisine cevap vermek ister gibi, mitingde doğaçlama konuşmaya çalıştı ve “yeni bir çılgın projemi açıklayacağım” dedi. Sonra düşündü (veya düşünemedi) ne demeliydi, üretemedi. Sonunu getirmeden kürsüden indi. Yer gök alkış… Kimse sorgulamadı bile.
Nihayet Perşembe günü yeni çılgın projesini duyduk.
KIRAATHANE (Burada gülücük işareti var, göremiyorsanız aynaya bakın)
Mitingdekiler önce alkışladılar. Alkışlar güçlüydü fakat Erdoğan beklediği tepkiyi alamamıştı. Tabanı çıldırtacak, bu Kıraathane projesinin ne kadar ÇILGIN olduğunu anlatacak bir ekleme. hatta kekleme yapma ihtiyacını duydu.
Ve beklenen an geldi;
Erdoğan o gırtlaktan konuştuğu gür sesi ile açıkladı. Bu Kıraathanelerde KEK bedava olacaaaak.
Halk projenin o an farkına vardı. O güçlü alkışlar yerini çılgınca alkışlara bırakmıştı.
KEKLENME BE KARDEŞİM.

Önceki ve Sonraki Yazılar