KOPAR ZİNCİRLERİNİ TAYYİP BEY!

İlk gençlik çağlarımdan beri solcuyum. Marksist Literatüre oldukça hakim sayılırım. Sayısız teorik kitap okudum. 12 Mart'ta kitaplarımı çuvallara zor sığdırdı polisler. Yargılandığım süre boyunca devamlı beraatimi ve kitaplarımın iadesini istedim. Sonunda beraat ettim ama yargıçlar, kitaplarımın imha edildiğini, iadesinin mümkün olmadığını söylediler.

Ben de yenilerini aldım. aklıma bir şey takıldıkça açıp yeniden okuyorum.

Bu-kendimi biraz öven satırları- şunun için yazdım: O kadar teorik bilginin bir özetini yapmak gerekirse, şöyle denilebilir: "İnsanlık tarihi bir sınıf mücadeleleri tarihidir. Başlıca iki sınıf vardır. Biri sermaye sahipleri sınıfı, diğeri emekleri ile geçinenler sınıfı. Bunlardan birinciler ikincileri sömürürler.  Eğer siz sermaye sahipleri sınıfını destekliyorsanız "sağcı", emekçi halktan yana iseniz "solcu" olursunuz. Uzun lafa gerek yoktur ve zurnanın "zırt" dediği yer burasıdır. 

Türkiye bir süredir, ülkenin pek çok yerinde ileri ölçüde hava kirliliği yaratan, insan sağlığını ve doğayı çok olumsuz etkileyen "termik santralleri" konuşuyor. Bu santrallerin bacalarına filtre takılması ve çevre kirliliğinin azaltılması (yok edilmesi diyemiyorum) için bu tesislerin sahiplerine verilen sürenin uzatılmasını sağlayacak bir yasa teklifi, AKP Milletvekilleri tarafından TBMM'ne getirildi ve MHP Milletvekillerinin oyları da alınarak kabul edildi. Yasa "onay"için AKP Genel Başkanı ve "Reisicumhur" Tayyip Bey'in önüne gitti.

Ve Tayyip Bey kükredi: "Bir tarafta sermaye, bir tarafta halkım var. Ben halkımın yanında olarak bu yasayı veto ediyorum" dedi.

İşte bu kadar! Göğsüm kabardı. Tayyip Bey zincirlerini kopararak "solculuğunu" ilan etti. Ne mutlu bana ve benim gibi 70'ini çoktan devirmiş, solcu olduğu için her türlü ezayı-cefayı çekmiş dostlarıma, yoldaşlarıma. Bu günleri de gördük ya, şükürler olsun. Artık başımızda "aslanlar gibi solcu" bir önderimiz var.

Artık önümüz aydınlıktır. Halkımızın tekelci sermayeye ezdirilmesi sona erecektir. Tayyip Bey tercihini yapmış, emeğin yanında, sermayenin karşısında yerini almıştır. 

Şimdi bu termik santraller sorununda olduğu gibi halkımızın karşısında yer tutan "yalakalar" düşünsünler başlarına gelecekleri.

           Varolasın Tayyip Bey!

        TEŞEKKÜR

Değerli yoldaşımız, kardeşimiz Bedri Demir'in ameliyatını yapıp sağlığına kavuşturan, Başta önceki dönem CHP Milletvekili Prof.Dr.Metin Lütfi Baydar olmak üzere, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesinin değerli hocaları, meslektaşlarım, Prof.Dr.Tolga Atay, Prof.Dr.Vecihi Kırdemir, Prof.Dr.Pakize Kırdemir ve Dr. Recep Dinçer ile tüm emeği geçen sağlık çalışanı kardeşlerimize teşekkürlerimizi sunarız Ellerinize sağlık; İyi ki varsınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar