Bir askerin feryadı!

13 güvenlik görevlimizin alçakça katledilmesinden siyasal rant devşirmek isteyen iktidar cenahı PKK üzerinden HDP’ye, onun üzerinden CHP’ye, biraz daha da giderek İYİ Parti, SP, DEVA ve Gelecek Partisi’ne uzanmak istiyorlar.
AKP iktidarının yandaşları, bağırıp, çağırarak, sorumluluğu muhalefet yüklemeye çalışarak, nimet paylaştıkları iktidarın üzerine gelebilecek okları savuşturmaya çalışıyor.
Ama mızrak çuvala sığmıyor.
Yandaş medyalarındaki algı, sosyal medyada ‘Çözüm Süreci’nde ortaya dökülen fotoğraflar ve o dönemde söylenmiş PKK’yı, Apo’uy öven ölçüsüz sözler bir bir yüzlerine vuruluyor.
Nerde ‘Çözüm Süreci’nin Akil Adamları’ deniliyor?
‘Oslo’da PKK ile masaya oturanlar, İmralı’ya haftalık olağan görüşme heyeti gönderenler, Kandil’e haber ulaştırmak için HDP’lileri posta olarak kullananlar, neden ‘Alıkonan’ bu kahramanlarımız için kıllarını kıpırdatmadı’ diye soruyorlar?
 
*
 
Dünyanın her yerinde bu tür olayların sorumlusu siyasal iktidardır.
Gücü elinde tutan, askeri-polisi, silahı olan, istihbarat ağının sorumlusu CHP veya diğer muhalefet partileri değildir.
Eğer buradaki rehineler kurtarılmış olsaydı, kim zafer nutukları atacaksa, kalleşçe ölümleri engelleyememenin sorumlusu da onlardır.
 
**
 
Size bir dönem Bursa, Mustafakemalpaşa’da görev yapmış, şimdi İzmir’de bir belediyede görev yapan E. K adlı uzman çavuşun sosyal medya paylaşımını aktarmak istiyorum:
“15 Ağustos 2015 yılında, Jandarma Genel Komutanlığından istifa dilekçemde yazdığım gibi ‘çözüm sürecinin fiyasko olduğu, kendi ülkemde seyahat özgürlüğü olmadığı’, diye devam eden bir dilekçe yazarak istifamı vermiştim. 13 silah arkadaşımın bir kaçı ile aynı ilde belki de ayni yerde çalıştık. Dikkat ederseniz kaçırılma tarihleri çözüm süreci zamanına denk gelmektedir. Çözüm süreci yoktu demesin kimse. Bizzat kendim yaşadım ve yaşattınız. ‘Kaybolan veya kaçırılan askerler, polisler olduğunda dağ kadrosuna katılmışlardır’ dediniz. Terör örgütü yol kontrol yaptığında, müdahale bile ettirmediniz. Neymiş ‘Çözüm süreci devam etmekte’ diye cevaplar verdiniz. Teröristleri gördüğümüz halde, ‘domuzdur domuz’ diye cevaplar verdiniz. Saklandıkları yerleri bildiğimiz halde, şehir merkezlerinde pusuya yattıklarını bildiğimiz halde, karakollarımıza ateş edip kaçtıkların da ‘Siz karakolunuzdan çıkmayın’ diyenler ile çalıştık, çalıştırdınız.
Kimse kusura bakmasın bozkurt işareti yapmakla milliyetçi, zafer işareti yaparak ta terörist, elhamdülillah demekle Müslüman olunmaz. Ne çabuk unuttunuz. Sokak ortasında yürüdüğü esnada, pazar alış-verişi yaptığı sırada, ailesinin yanında şehit edilen silah arkadaşlarımızı ne çabuk unuttunuz. Unuttu iseniz onursuzsunuzdur. Suçu A ya B ye atmakla kendinizi suçsuz görmeyin. Daha çok söylemek istediğim şey var ama çevremdeki insanları üzmek istemem. Ağzımı açtırıp günaha sokmayın. En azından şunu söyleyeyim hepiniz omurgasız kişiliksizlersiniz. Üstüne kim alınmak isterse alınsın.”

Önceki ve Sonraki Yazılar