Ekrem İmamoğlu ne yaptı?

Madde madde anlatmak, anlamak açısından kolay olacak.

1-AKP döneminde finansal kaynak sorunu nedeniyle durdurulan 8 metro hattı inşaatı kaynak bulunarak tekrar başlatıldı.
2 - İstanbul Otogar'ı İBB yönetimine geçti. Bursa’dan giden birinin yönettiği otogarın tuvaletleri ve atıl durumda olan, girilmeye korkulan alt katları baştan sona yenilendi. 15 dakikası ücretsiz olan otopark ücreti 1 saate kadar ücretsiz olarak değiştirildi.
3 - Daha önce sadece dini bayramlarda yüzde 50 indirimli olan toplu ulaşım artık hem milli hem de dini bayramlarda ücretsiz hale getirildi.
4-Liseden mezun olup üniversite sınavına girmiş ancak kazanamamış öğrenciler bir yıl daha indirimli öğrenci akbilini kullanabilir hakkı verildi.
5 - İBB'nin yetim, öksüz, engelli ve şehit çocuklarına tek seferde verdiği 250 TL'lik nakit yardımı 300 TL'ye yükseltildi. 95 bin öğrenci aktif olarak bu haktan yararlanabiliyor.
6-Metro ve Şehir hatları vapurları artık hafta sonları 24 saat hizmet vermeye başladı.
7- Öğretmenler için uygulanan indirimli ulaşım hakkı artık “ücretli (sözleşmeli) öğretmenler” için de geçerli hale getirildi.
8-“Yuvam İstanbul” kapsamında 150 kreş sözünün 32’si tamamlandı ve hizmete sunuldu
9- İstanbul'da suyu akmayan 78 tane tarihi çeşme tespit edildi. 23 tanesine içilebilir su bağlantısı yapıldı. Topkapı sarayının girişinde bulunan yaklaşık 30 yıldır suyu akmayan tarihi 3. Ahmet çeşmesi tekrardan kullanıma açıldı.
10- İstanbul'da 115 bin 3-6 yaş arası dezavantajlı ailelerin çocuklarına ayda 8 litre ücretsiz süt dağıtımı yapılıyor. Sütler Tarım Bakanlığı tarafından Güvenilir Gıda Ödülü verilen Tire Süt Kooperatifi tarafından üretiliyor.
11- - Bu yıl, İstanbul Büyükşehir, 75 bin üniversite öğrencine 4 bin 500 lira burs verecek.
12-İstanbul'da üretimine devam eden çiftçilere ücretsiz fide, gübre, tarım ilacı, damla sulama tesisi İBB tarafından dağıtıldı ve ürün alım garantisi verildi.
13- ''İstihdam Ofisleri'' kuruldu. Artık personel ihtiyacı olan işverenler, iş ihtiyacı olan personeller istihdam ofislerine başvurarak personel ve iş ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. İşveren ve çalışan arasında istihdam köprüsü kuruluyor.
14- İstanbullunun nefes alacağı ve keyifli vakit geçirebileceği Kemerburgaz Kent Ormanı ve Hacıosman Korusu açıldı.
15-Evlerde kullanılan suyun 1000 litresi ''İnsani su kullanım hakkı'' olarak ücretsiz verilmeye başlandı.
16 - Üsküdar sahilde yıllardır kronikleşen yağmur sonrası taşkına yol açan altyapı sorunu çözüldü. Daha önceki yağmurlarda olduğu gibi denizle sahil birleşmedi.
17 - Adalar'daki faytonlar kaldırıldı. İBB at sahiplerinden atları satın alarak Adalar üzerinde kurduğu tesiste düzenli olarak bakımını ve sağlık kontrollerini yapıyor. 
18 - Tuzla'da yeni su arıtma tesisi hizmete açıldı. 650 bin metreküplük tesis Türkiye'nin en büyük su artıma tesisi. Arıtılan ve zenginleştirilen sular tekrardan kullanılıyor.
19 - Tuzla TEM kuzey yönü otoyolunda yıllardır süren kronikleşmiş trafik sorunu çözüldü. Yaklaşık 7 ay süren yan yol ve kavşak çalışması bitirildi. Artık sürücüler Orhanlı'dan Şekerpınar'a yan yol ile direkt geçiş sağlayıp trafik çilesi çekmiyor.
20 – Ekrem İmamoğlu, 2019 yılından 2022 yılına kadar sel baskınları için 11 milyar TL yatırım yaptıklarını ve 85 noktada sel baskını sorununu çözdüklerini açıklandı.
21 – İBB, dayanışma sağlamak amacıyla “Askıda Fatura”, “Aile Destek Paketi”, “Anne-Bebek Paketi” kampanyalarını hizmete sundu. AKP iktidarı salgın döneminde bile İstanbul Büyükşehir’in yardım paralarına el koydu.
22 – Yıllardır yoğun yağışlarda sel baskınlarına mağdur kalan Eminönü alt geçit esnafının baskın sorunu çözüldü.
23 – İBB, Kurban Bayramlarında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere İstanbul Vakfı üzerinden bağış toplayarak ihtiyaç sahibi ailelere destek sundu.
24 - Beşiktaş Meydanı’ndaki altyapı çalışmaları tamamlandı. Deniz atık suyundan, meydan ve sokaklar da yağmur suyu baskınlarından kurtarıldı.
25 - İBB, İstanbul'daki binaların dayanıklılığını ölçmeye başladı.
26-İBB tarafından, Kadıköy üretici pazarı açıldı.
27-İBB, Kurbağlıdere’yi, ıslah etti, mavi akmaya başladı.
28- Mimar Sinan’ın ustalık eseri, dünya su mimarisinin en özel yapılarından olan Mağlova Kemeri yenilendi. 
29-İBB’nin düzenleyerek kullanıma açtığı Kemerburgaz Kent Ormanı’nda çok güzel bir yürüyüş parkuru ile bu tarihi su kemeri artık gezilebilir durumda.
30 - İmamoğlu'nun vaatleri arasında bulunan deprem parklarının ilk ikisi Ataşehir ve Topkapı'da açıldı.
31 – İBB, İstanbul Havalimanı’na ücretsiz yol yaptı.
32-İBB, tüm engelli bireylerin akülü ve tekerlekli araçlarını ücretsiz bir şekilde tamir etmeye başladı.
33- İBB, M9 metrosunun 2 durağını açtı, (Bahariye ve Masko durakları) M7 metrosunu, Eminönü Tramvayını hizmete sundu.
34 - Silivri Seymen Çöp Gazı Enerji Üretim Tesisi'ni ilk etabı açıldı. Altı ilçenin nüfusuna eş değer enerjiyi karşılayacak olan tesis, tamamı bitince dünyanın çöp gazından elektrik üreten en büyük tesisi olarak faaliyete geçecek ve 465 bin hanenin enerji ihtiyacını karşılayacak.
35 - İBB, Çatalca, Silivri ve Şile’deki taksici esnafının 10 yıldır çözülemeyen sorununu çözdü. 212 adet bordo taksi sarı taksiye dönüştürüldü. Bu karar ile Çatalca, Silivri ve Şile’deki taksiler de tüm İstanbul genelinde yolcu alabilmeye başladı.
36 - Daha önce tuvalet kokusu, havasızlık, güvensizlik sebebiyle atıl durumda bulunan ve yıllardır ihmal edilen Eminönü Galata Köprüsü Alt Geçidi, İBB ve Unilever’in “Temizken Güzel” projesi kapsamında yenilendi
37 - Kartal'da her yağmur sonrası oluşan sel ve taşkın sorunu çözüldü.
38-Kemerburgaz Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi hizmete açıldı.16 dönüm alana kurulan yerde 144 köpek, 201 kedi barınma alanı, 11 adet kedi sahiplendirme evi tedavi üniteleri ve Veteriner Komuta Merkezi bulunuyor.
39-İstanbul’da yeni bir Halk Ekmek açıldı. Günlük ekmek kapasitesi 900 binden 1 milyon 750'ye çıkarıldı.
40-Ekmek hala 2 lira… Türkiye’nin en ucuz ekmeklerinden biri…Bursa’da bile 4 lira…

****

Sadece bu kadar değil, daha sırada 150 proje var, onlar da açıklandığında İstanbul nasıl yönetilir, görecekler.

Önceki ve Sonraki Yazılar