Hrant Dink ile Sezen Aksu!

Hem TBMM’de hem de Başbakanlık’ta müşavirliğini yaptığım Başbakan eski Yardımcısı Avukat Ertuğrul Yalçınbayır, milletvekili olduğu dönemde, öldürülen Hrant Dink’le olan anılarını anlattı.

HrantDink’in15. ölüm yıldönümünde kayıtlara ve tarihe geçsin istedim:

2005 yılıydı sanırım, İstanbul’dayım Hrant Dink’i aradım. Dedim ki, ‘Mahkeme kararından sonra Türkiye’yi terk edeceğinizi söylediniz. (Yalçınbayır burada Hrant Dink’in Türklüğe hakaret nedeniyle TCK 159 maddesi gereğince aldığı 6 aylık hapis cezasından söz ediyor-Yüksel Baysal) Türkiye’yi neden terk ediyorsunuz? Türkiye hepimizin. Hak aramayı sonuna kadar Türkiye’de kullanın. Mahkeme kararını temyiz edin, temyizden sonra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gidin.’ Hrant bana ‘Ertuğrul Bey benim siyasetle işim yok. Bir seçimde AK Parti’ye oy verdim’ dedi. Ben de Birgün gazetesinde yazıyordum, o da… Bu konuşmadan bir süre sonra öldürüldü.”

***

Hrant Dink ile nasıl tanıştığını da şöyle anlattı Yalçınbayır:

Nisan 2005 yılının Nisan ayında TBMM’de bir ‘Ermeni Soykırımı’ toplantısı yapıldı. Etyen Mahçupyan, ölen büyükelçi MHP’li Gündüz Aktan, Hrant Dink, Ömer Lüthem gibi konunun uzmanı olan kişiler gelmişlerdi.  Ben de Avrupa Birliği Komisyonu üyesiydim. Orada tanımıştık.”

****

Yalçınbayır ile Dink’in bir başka anısı daha var.

AK Parti döneminde çıkartılan Türk Ceza Kanunu’nun 315. maddesinin gerekçesinde Ermeni Soykırımı iddiasında bulunmak ‘Milli menfaatlere aykırı hareket’ şeklinde düzenlenmişti. Hrant Dink’e yurt dışında diaspora tarafından bu anımsatılınca, konuyu Yalçınbayır’a aktarıyor. Ertuğrul Yalçınbayır da bir yasa teklifi vererek, bu gerekçenin ortadan kaldırılmasını sağlıyor.

ADEM İLE HAVVA’NIN CENNETTEN KOVULMASI CAHİLLİKTİR!

AK Parti’nin Kurucu Genel Sekreteri Ertuğrul Yalçınbayır’a, Sezen Aksu’ya uygulanan linç kampanyasını da sordum:

İnsanın en önemli hakkı adalet içinde yaşama hakkıdır. Hazreti Adem ile Hazreti Havva’nın cennetten kovulmasının nedeni nedir? Cahilliktir. Cehalettir. Bu Kuran’da da yazan bir hükümdür. İnsan oğlu cahildir. Nereden biliyoruz. Cennetten niçin kovuldu? Kendine tebliğ edilen kurala uymadı onun için...”

SEZEN AKSU’YA BİR DESTEK DE MUSTAFA İSLAMOĞLU’NDAN!

Ertuğrul Yalçınbayır gibi düşünen bir başka ünlü isim İlahiyatçı Mustafa İslamoğlu…

İslamoğlu Sezen Aksu’nun şarkı sözlerinin hakaret olmadığını belirterek, şunları söyledi:

Linççi Engizisyon elemanları, Atina’da olsalar Sokrat’ı; Kudüs’te olsalar İsa nebiyi; İskenderiye’de olsalar Hypatia’yı; Mekke’de olsalar Rasulullah’ı; Bağdatta olsalar İmam Azam’ı, Kindi’yi, Taberi’yi; İstanbulda olsalar Molla Lütfi’yi linçe yeltenen ‘kütle’nin içinde olurlardı.”

Maalesef IŞID zihniyeti gibi kendini dinin, İslam’ın ve Allah’ın sahibi sanan orta çağ kilise papazlarından farkları olmayan sözde, pseude Müslümanlar İslam adına kin, nefret saçıyorlar.”

****

Bu yazının dipnotu: Her canlı nasıl ölümü tadacaksa, Siyasal İslamcıların demokrat olabileceğine inanan her liberal aydın bir gün mutlaka trollerin hedefi olacaktır. Oğuzhan Atsız’ın yazdığı gibi, “Sezen Aksu ‘yetmez ama evet’ diyerek büyüttüğü canavarın parmak aralarında eziliyor.” Sahiplenmek yine bize düşüyor.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar