Kin ve intikam tutuklamaları mı?

AKP iktidarının 18 yıllık serüvenine ‘rövanş’ veya ‘intikam’ damga vurdu desek yanlış olmaz sanırım.

Kim iktidara yönelik farklı bir tavır alıyorsa ona “Gününü gösteririz, bunu yanında bırakmayız” denildi.

Kimi sürgüne gitti, kimi cezaevinde çile dolduruyor.

****

Suç olmasa da, bahane uyduruluyor; yandaş/tetikçiler aynı şeyleri yapsa, başına iş gelmezken, iktidara muhalif cepheden birinin en küçük bir sözü suç kapsamına alınıp, tutuklanıyor.

Bursa’dan Levent Özeren örneğin…

2016 yılında “densiz’ bir tweeti nedeniyle tutuklandı.

DYP-Cindoruk’un şemsiye partisi geçmişinden gelen, şimdi de İYİ Parti’de siyaset yapan Levent Özeren’i hep birlikte kınayalım, yerin dibine sokalım saygın bir kadına söyledikleri yüzünden…

Ancak yatarı olmayan bir suçtan tutuklamak ancak öç ve intikamla açıklanabilir.

Levent Özeren epey bir zamandır Aktorellerin hedefindeydi.

Mahkemeye çıkmadan iki arkadaş bana ‘Levent’in durumu ne olur?’ diye sordu; “Talimat bu kez tutuklanma doğrultusunda’ diye yanıt verdim.

*****

İYİ Parti Genel Başkan Meral Akşener, Halk TV’de Özlem Gürses’in soruların yanıtlarken Levent Özeren için çok dikkatli bir dille; amasız, fakatsız özür diledi.

İYİ Parti kurulmadan atılan tweetten ötürü bile sorumluluk aldı.

Ancak o konuşmanın satır arasında çok önemli bir şey daha söyledi Meral Akşener...

Binali Yıldırım’ın eşini hedef alan tweetlerin gündeme getirilmesinin zamanlamasına dikkat çekti.

Acaba AK Parti’den kopuş sinyallerinin verildiği bir dönemde, Levent Özeren’in tweetleri üzerinden Binali Yıldırım’a bir gözdağı mı verildi?

****

Burada en önemli sorun şu ki, iktidarın kadınlarına söz ederseniz, cezaevinin dibini boylarsınız ancak muhaleffeteki kadınlara her türlü küfür, hakaret serbest değilse bile yapanın yanına kar kalıyor.

Çifte standart burada da kendini gösteriyor.

Nevşin Mengü, Canan Kaftancıoğlu, Feyza Altun, Berna Laçin’e küfür, hakaret, hatta çocuklarını tehdit serbest ama iktidar mensuplarına yapılırsa, yallah hapishaneye!

****

Oysa, ‘Tweetırın değişmeyen tek gündemi kadın. Hakaret edilen, taciz/tecavüz edilen, dövülen/öldürülen! Yanındaki erkeğe zarar vermek için bile kadın hırpalanıyor. Kadının erkeğin zihniyetine göre değer bulduğu bu ülkede anneler, erkek değil insan yetiştirmeli’ ortak noktasına varabilseydik keşke…

****

Ulusal kamuoyuna yansımadı ama Gemlik’in tanınmış isimlerinden biri olan Mehmet Ali Tümer, Grup Yorum ve açlık grevleriyle ilgili paylaşımı nedeniyle tutuklandı.

Gemlik ağırlıklı yapılan sosyal medya operasyonunda 8 kişi mahkemeye çıkarıldı, Mehmet Ali Tümer tutukevine yollandı.

Facebook arkadaşım olan Tümer’in paylaşımlarında yorum yoktu; sadece gördüğü videoları paylaşması sözkonusuydu.

****

Peki kimdir Mehmet Ali Tümer…

Amca oğlu Muharrem Tümer’in paylaşımından öğreniyoruz ki, İstiklal Savaşı gazisi Harun Çavuş’un torunudur:

“Sevgili abim Mehmet Ali Tümer özgür düşüncelerini ifade eden paylaşımlar yaptığı için tutuklanmıştır. Peki Mehmet Ali kimdir, İstiklal Gazisi Harun Çavuş’un torunudur. Cumhuriyetcidir, emeğin yanindadir.”

****

Akrabası Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan da sosyal medyada şunları yazdı:

“M. Ali vatanını, milletini, toprağını sevmeseydi, 20 küsür senedir yaşadığı Fransa’yı elinin tersiyle itip memlekete dönmezdi. Düzelecektir bu yanlışlık, biraz sabır.”

****

Çok iyi biliyoruz ki, Murat Ağırel, ‘Sarmal’ kitabı, Barış Pehlivan, ‘Metastaz’ yapıtı nedeniyle intikam amacıyla cezaevinde tutuluyor.

Öyle görünüyor ki, otoriter tek adam yönetimi olduğu sürece, cezaevleri düşünce suçlularıyla dolup taşmaya devam edecek.

Önceki ve Sonraki Yazılar