Memleket Partisi ikinci tur için ne düşünüyor?

Muharrem İnce’nin işi çok zor.

Eğer birinci turda Kemal Kılıçdaroğlu kazanırsa, İnce’nin, Memleket Partisi üzerinden yaptığı bütün siyasal atraksiyonların bir anlamı kalmayacak. CHP’liler “Sana rağmen, senin kaprislerine rağmen kazandık” diyecekler.

Hele Memleket Partisi’nin aldığı oy yüzde 5’in altında olursa, daha da ileri gidecekler, “Hani 16 milyon oyun vardı, ne oldu? Demek ki o oy senin değilmiş” teziyle İnce’nin üzerine gidecekler.

 

 

*****

 

Tersi olur da Tayyip Erdoğan kazanırsa kaybedenler tahtasına yine Muharrem İnce yazılacak.

CHP seçmeni bu kez “Vay hain, bize seçimi kaybettirdi” naralarıyla ortalığı yıkacaklar.

 

****

 

Yalova milletvekili, Memleket Partisi Bursa birinci sıra adayı, Muharrem İnce’nin çok yakın siyaset arkadaşı Özcan Özel ile bu konuyu konuştum.

Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırsa tavrınız ne olacak?” soruma karşılık Milletvekili Özel şu yanıtı verdi:

Biz tabanımızın sesini dinleyen bir partiyiz. Döner onlara sorarız, ona göre karar veririz. Ama biz özellikle mevcut yönetimden ve Tayyip Erdoğan’dan kurtulmak istiyoruz.”

 

****

 

CHP’nin kendilerini dışladıklarının altını çizdi Özcan Özel:

Bizim CHP ile değil yönetimiyle sorunumuz var. Davutoğlu ile Babacan’la birlikte olanlar Muharrem İnce’yi görmezlikten geldiler. Bize zamanında teklif getirmediler.”

Gerçekten de CHP yönetimi Muharrem İnce’nin hareketini küçümsedi, görmezlikten geldi.

Ancak yumurta kapıya dayanınca, anketlerde Muharrem İnce’nin ciddi bir karşılığı olduğu görülünce Memleket Partisi’nin kapısını çaldılar.

Hatanın büyüğü (Tersini söylemesine karşın Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına aday olarak çıkması, yeni parti kurmaya kalkması) Muharrem İnce de olsa da evin yaramaz çocuğu yok sayıldı.

 

****

 

Ayrıca şunu da unutmamak lazım; Memleket Partisi’ne katılanlar ulusal duyarlılığı olan, anti emperyalist çizgide Kemal Atatürk’e özel vurgu yapan CHP’liler…

Ne yapıp etmeli, partinin bir kanadının kopup gitmesine karşı önlemler alınmalıydı.

Önceki ve Sonraki Yazılar