Egeli kadınlar yeşil için bir arada

Egeli kadınlar yeşil için bir arada

İzmir'de gerçekleşen 18 Ağustos yangınında sonra yanan orman alanının yeniden ağaçlandırılması için egeli kadınlar birlik oldu.

Ege Kadın Buluşması adı altında toplanan 105 sivil toplum kuruluşu kadınların sosyal ve ekonomik yönden hayata daha katılımcı olmalarını amaçlıyor. Bu amaçla 18 Ağustos yangınından sonra yanan ormanlık alanın yeniden ağaçlandırılması için 4. Köy Toplantısını Sasalı Sosyal Dayanışma ve Geliştirme Derneği 'nin organizasyonunda, İzmir Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün ev sahipliğinde Sasalı'da gerçekleşti.

Başkan Gümrükçü, “Kadını sosyal alanda desteklemek Türkiye’nin geleceğini kurtarmaktır. Ekonomik anlamda destek ve çocuğun gelişimine katkı koymak da bir o kadar önemli. Biz göreve geldiğimiz altı ay içinde böyle çalışmaların içinde olmaya özen gösterdik. Kadınlarımız da yanan yeşil alanlar için önemli kampanyaya imza attılar. Biz de her zaman hem İzmir Büyükşehir Belediyemizin hem de kadınlarımızın yanındayız” dedi.

Ayrıca Başkan Gümrükçü, Ege Kadın Buluşması katılımcılarına yapacakları her çalışmada yanlarında olduğunun sözünü verdi.