İzmir Büyükşehir Meclisi'nde logo tartışması

İzmir Büyükşehir Meclisi'nde logo tartışması

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı olağan üçüncü birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yönetiminde gerçekleşti.

ÖZGÜR TUĞRUL-ÖZEL

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı olağan üçüncü birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yönetiminde gerçekleşti.

Meclis toplantısı öncesinde Büyükşehir Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı üyelerine, Türkiye Şampiyonasında ikinci olmaları dolayısıyla Başkan Tunç Soyer tarafından plaket verildi. Toplantıda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu’nun logo tartışmaları yaşanrken AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe “İzmirlilere saygısızlıktır” ifadelerini kullandı. CHP grubu Boztepe’nin eleştirilerine cevap verirken Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Gamze Gül Çamur, eleştirilerin canını sıkmaya başladığını ifade ederken, “Arkadaşlarda iyi niyetle bakmaya çalışırsa çok sevineceğiz” dedi.

AKP’DEN LOGO ELEŞTİRİLERİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu’nun logosu hakkında komisyon üyesi olarak kendisiyle istişare edilmediğini ileri süren AKP'li Meclis Üyesi Dilek Yıldız Büyükdağ, “Bu bizi son derecede üzdü. Kaygılarımızı da haklı çıkardı. Amaç kadınların ve erkeklerin toplumsal yaşamın her alanına eşit katılımı denilirken yapılan logo çalışması maalesef farklı grupların logosuyla aynıdır. Bu yüzden logo çalışmasının gözden geçirilmesini diliyorum” diye konuştu.

“İZMİRLİLERE SAYGISIZLIKTIR”

AKP'li Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe de, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği logosuyla  ile ilgili  ben o zamanda söylemiştim; Siz direkt LGBTİ altı olan renkleri koyacaksınız demiştim, burada da bu rengi görüyorum. Bunu İzmirlilere saygısızlık olarak görüyorum” diye konuştu.

“ELEŞTİRİLER CANIMI SIKMAYA BAŞLADI“

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Gamze Gül Çamur, eleştirilerin canını sıkmaya başladığını ifade ederken, “Toplumsal Cinsiyet Eşitiği isim değişikliği ve sonrasında logomuzla ilgili yapılan eleştiriler benim canımı sıkmaya başladı. Siyasette muhafet yapmak için havadan nem kapılmamalı. Logomuz çok güzel, özellikle İzmir’de cinsiyet ayrımcılığının ortadan kalkması için çalışmalar yapıyoruz. Sizin seçim kampanyasında kullandığınız ‘Çok ses, çok renk, çok nefes’ sloganıyla örtüştüğünü düşünüyorum. Biz komisyon olarak arkadaşlarımızla çok veirmli bir şekilde çalışıyoruz. Bir şeyleri söylerken katılalım katılmayalım, biz her şeyden önce saygı duymayı öğrenmeliyiz.Bu konu da artık uzamazsa ve arkadaşlarda iyi niyetle bakmaya çalışırsa çok sevineceğiz” ifadelerini kullandı.

“KOMİSYON BİZİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ“

Logo tartışmalarına değinen Başkan Soyer, “Toplumsal cinsiyet eşitliği komisyonu bizim için çok kıymetli, komisyon üyeleri gözbebeğimiz, özellikle kadın arkadaşlarımız için söylüyorum. Komisyon üyelerimizin aralarındaki iletişimi güçlendirmelerini ve birbirlerini daha iyi anlamalarını diliyorum. Çünkü siz bizim gözbebeğimizsiniz. Bize siz rehberlik edeceksiniz” dedi.

60 GÜN DEDİNİZ ANCAK GÖZTEPE SPOR KULÜBÜ 120 GÜN KAYBETTİ

AKP Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, Torbalı’da Göztepe Spor Kulübüne tahsis edilecek olan arazinin imar planlarının geciktiğini savunurken, “AK Parti Belediye başkanımız tarafından verilmiş bir hak ve şehrimiz için önemli bir marka olan Göztepe Spor Kulübü’nün çok daha iyi noktalara gelmesi için yapılmış bir şey iptal edildi. Gerek Torbalı Belediye Başkanı ve gerek sizin ifadeleriniz şuydu; Camianın kaybedeceği iki ay var dediniz ancak aradan 120 gün gibi bir süre geçti. Bu tesisin burada kurulması için bir süre verebilecek misiniz? Büyükşehir Belediyesi ve Torbalı Beğlediyesi olarak hangi adımları atacaksınız? “ diye konuştu.

“İLKE OLARAK HUKUKA UYGUN DAVRANMAK ZORUNDAYIZ”

CHP Sözcüsü Nilay Kökkkılıç, süre verilmesinin mümkün olmadığını dile getirirken, “İlke olarak hukuka  uygun davranmak zorundayız yoksa soruşturmalarla karşı karşıya kalıyoruz. Siz  bir söz verdiniz bu sözü yerine geitrdiniz. Bu sebeple bir süre verilmesinin mümkün olmadığını ifade etmek gerekiyor” dedi.

“İRADEMİZ ÇOK NETTİR SONUNA KADAR DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ”

AKP grubunun eleştirilerine cevap veren Başkan Soyer,  “Bundan sonrasıyla ilgili süreçler en hızlı şekilde ilerleyecek gün vermek mümkün değil. Bizim irademizde olmayan zaman kullanımlarıyla karşılaşılıyor. Bizim zaman vermek söz konusu değil ancak irademiz çok nettir sonuna kadar destekçisi olacağız” ifadelerini kullandı.  

İZULAŞ’A A.Ş. KREDİSİNE ONAY

İZULAŞ A.Ş. otobüs alımıyla ilgili olarak kullanmak üzere 14 milyon TL'lik banka kredisi alınması ve krediyle ilgili her türlü işlem için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yetki verilmesi hakkındaki önerge oy birliğiyle kabul edildi.

İZDENİZ’İN YURTDIŞI SEFERLERİ MAYIS’TA BAŞLAYACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZDENİZ A.Ş.’nin yurtdışı seferleri kapsamında harekete geçerek muhtemel başlangıç noktaları olan Alsancak Liman, Foça Limanı ve Seferihisar Teos Marina’da gerekli altyapı incelemelerini gerçekleştirdi.  Yetkililer şimdi de Sisam, Midilli ve Sakız Adaları'nda,  gemilerin söz konusu adalardaki limanlarda yanaşabileceği alanların uygunluğunu inceleyecek. Gerekli incelemelerin ardından yurtdışına ilk seferlerin Mayıs 2020’de başlaması hedefleniyor.

29 EKİM’DE ULAŞIM 1 KURUŞ

Cumhuriyetin kuruluşunun 96. yılında Cumhuriyet Bayramı kutlama ve etkinliklerine İzmirlilerin katılımını kolaylaştırmak amacıyla, Büyükşehir Belediyesine ait toplu ulaşım araçlarında Cumhuriyet Bayramı günü ulaşım bir kuruş olarak belirlendi.

BUCA’YA AVM İSTEĞİ

AKP Buca meclis üyesi Mustafa Solmaz,  dilek ve temenniler kısmında “Buca’da kadınlar haftaonu ya Balçova’ya ya da Gaziemir’e gidiyor Mümkün olursa Buca’da da AVM olsun” dedi.