Edirne’de altyapı çalışmaları hızlanıyor

Edirne’de altyapı çalışmaları hızlanıyor

Edirne Belediyesi’nin 22 Şubat 2018 tarihinde kendi imkanlarıyla başladığı altyapı çalışmalarına İller Bankası’ndan kredi onayı çıktı.

Şubat Ayı’nda başlayan İçme Suyu Şebekesi Projesi devam ederken; Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Projelerinin çalışmaları 9 Aralık Pazartesi Günü düzenlenecek olan törenle başlayacak.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 2014 yerel seçim vaadi olan alt yapı çalışması için 2017 yılında İller Bankası’ndan kredi talebinde bulunmuştu. İller Bankası’ndan herhangi bir cevap gelmemesi üzerine Edirne Belediyesi Başkanı ‘Edirne’nin daha fazla beklemeye tahammülü yok’ basın duyurusunun ardından; 22 Şubat 2018 tarihinde altyapı çalışmalarına Edirne Belediyesi kendi imkânlarıyla altyapı çalışmalarına başlamıştı. 

İller Bankasından kredi onayının çıkması ile 9 Aralık günü yapılacak törenle çalışmalara hız verilecek.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Edirneliler çok bekledi, çok sıkıntı yaşadı biliyorum. Ama artık hepsi son bulacak. Edirne’nin kanayan yaralarından biri olan altyapı sorununu çözüme kavuşturuyoruz. Göreve geldiğimizde Edirne’nin 1934’te başlayan, 1966’da kısmen yenilenen ve 1986’da en son projeli olarak yapılan altyapısında, içme suyu şebekemiz neredeyse tamamen iflas etmiş durumdaydı. Yine kanalizasyonda ve yağmur suyu toplama konusunda belli bölgelerde sıkıntılarımız vardı. Bunu gidermek için projelerini 2015 yılından başlayarak İller Bankası’na çizdirmiştik ve bu çizilen projelerle ilgili ihaleyi de 4 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirdik. Bu ihaleyi yaptıktan sonra kazanan firmayla da 2018 yılının Temmuz ayında sözleşme imzalamış ve İller Bankası’ndan kredi talebinde bulunmuştuk. Talep ettiğimiz krediye uzun bir süre herhangi bir cevap gelmeyince ‘Edirne’nin daha fazla beklemeye tahammülü yok’ diyerek, altyapı çalışmalarımıza kendi imkânlarımızla başlamıştık. Edirne Milletvekili Sayın Fatma Aksal’ın da girişimleriyle kredimiz geçtiğimiz günlerde onaylandı. Şimdi Edirne Halkı ile daha güzel yarınlara temel atmak için altyapı çalışmalarımıza hız veriyoruz” dedi.

Edirne Belediyesi’nin verdiği bilgiye göre, 3 yıl içinde altyapı çalışmalarının tamamının bitmesi beklendiği ve modern altyapısının Edirne’yi 2050 yılına kadar idare etmesinin beklendiği belirtildi.