İmamoğlu: Çıplak ayakla espriyi becerememiş

İmamoğlu: Çıplak ayakla espriyi becerememiş

AKP’li Tevfik Göksu’nun İstanbul’da trafiğin son altı ayda oluştuğunu savunmasıyla ilgili konuşan İmamoğlu, “Çimde biraz fazla yürüdü herhalde. Çıplak ayakla becerememiş espriyi” dedi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sabah saatlerinde önce Edirkekapı’daki Yol Bakım ve Alt Yapı Koordinasyon Daire Başkanlığı’nda “kış çalışmaları” hakkında bilgi aldı, sonra da Eyüpsultan’a geçerek, 2016 yılının Kasım ayından bu yana inşaatı tamamlanamayan Eminönü-Eyüpsultan-Alibeyköy Tramvay Hattı inşaatında incelemelerde bulundu. AKP İBB Meclis Üyesi Tevfik Göksu'nun “İstanbul'da 6 aydır trafik sorunu oluştu, 25 yıldır yoktu " yorumuyla ilgili de konuşan İmamoğlu, “Herhalde espri yapmak istedi. Ama çimde biraz fazla yürüdü herhalde. Çıplak ayakla becerememiş espriyi. Neyse. Halk anlamıştır ne demek istediğini. Benim ona cevap vermeme gerek yok.”


‘BİRAN ÖNCE BİTİRMEK İSTİYORUZ’

Eminönü-Eyüpsultan-Alibeyköy Tramvay Hattı ile ilgili soruları yanıtlayan İmamoğlu şöyle konuştu: “Burayı 2020’ye hazır etmek istiyoruz. 2020’de sadece bu hat değil, aynı zamanda Unkapanı geçişini de… Çünkü orada bir tasarım eksikliği vardı, proje eksikliği vardı. Arkadaşlarım onları giderdi. Son durağına kadar hem metro hattıyla birleşen bir aktarım merkezi hem Sirkeci-Eminönü bölümüyle yaya ve raylı sistemle birleşme noktalarının bütün tasarımları sürüyor. Çok hızlandığımız ve çok önemsediğimiz bir hat. Alibeyköy’den Eminönü’ne, Sirkeci’ye çok yoğun bir insan taşıması var. Ama bizim için daha önemlisi, gün boyu turistik bir alandan bahsediyoruz. Bir tarafta Haliç’i izleyebileceği, gezilecek güzel bir hat tasarlanmış. Ama ne yazık ki yavaşlayarak ilerlemiş. Biran önce bitirmek istiyoruz. Burada müthiş destinasyonlar var. Haliç kıyısında müzelerimiz var. Çok güzel yeşil alanlar tasarlıyoruz. Yanı sıra tarihi alanlar var Balat’tan tutun Eyüpsultan’a kadar. Bütünüyle çok verimli hem turistik hem güncel insan taşımacılığına katkı sunan, aynı zamanda Mecidiyeköy-Mahmutbey hattına birleşen bir durağı olan çok verimli bir hat. Onun için 2020’de bu güzel hattı, İstanbullularla buluşturmak için yoğun bir çaba içerisindeyiz. İyimser konuşursak, yaz sonu. Biraz daha gerçekçi konuşursak, yıl sonu gibi ön görülüyor.”
 

‘ACİL KONULAR EMİR BEKLEMEZ’
“Eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul'daki kuraklık açıklamanızdan sonra ‘Bir haftadır çalışıyorum, planlarım hazır talep edilirse, Cumhurbaşkanı’nın emri ile yardım ederiz’ diye bir açıklaması oldu. Sizin bir talebiniz olacak mı?” sorusuna İmamoğlu şu yanıtı verdi:
“Eski İSKİ Genel Müdürü, bakan. Kendilerine tavsiyem, elinde bir imkan ya da fırsat varsa hiç bir emir beklemeksizin bizimle diyalog kurabilir. Biz de kendisini ararız. Bu tür acil ve önemli kamu konuları emir beklemez. Benim birinci tavsiyem bu. İkinci konu da şunu unutturmayalım; bir Melen sorunu var ortada. Bakın bugün şu an itibari ile bitmesi gereken yıldan, kendi anonsu ettikleri yıldan 3 yıl geçmiş durumda. Yani 2016’da bitmesi gereken, Aralık’ın ilk haftası diyeanons ettikleri bitim tarihi 3 yıl geçti. Niye bitmedi? Hala bitme şansı yok, çünkü ilave yatırım var. O yatırım çıkmalı.”