Kayseri’de suya zam

Kayseri’de suya zam

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, suya merkez ilçelerde enflasyon ile birlikte yüzde 20’yi bulan, kırsala ise yüzde 55 olarak yansıyacak zam yaptı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (KASKİ) Genel Kurulu yapıldı. Toplantıya su zammı tartışması damgasını vurdu. Merkez ilçeler Melikgazi ve Kocasinan’da su ücretlerine yüzde 10 zam yapılması kararlaştırıldı. Bu oran TEFE ve TÜFE’nin de eklenmesiyle yüzde 19.80 olarak faturaya yansıyacak. Diğer yandan kırsalda ise bu zam oranı vatandaşın faturasına yüzde 55 olarak yansıtılacak.

‘YATIRIMLAR İÇİN GEREKLİ’
Büyükşehir Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yapılacak olan yatırımları gerekçe göstererek, fiyat artışını savundu. Kırsalda içme suyunun sulama suyu olarak kullanıldığını öne süren Büyükkılıç, bahçesinde sondaj suyu olan vatandaşın şebekeden daha ucuz su temin etmesinden dolayı sondajını kullanmadığını ve bu nedenle su bulmakta zorlandıklarını ifade etti.

KIRSALDA YÜZDE 55
Konuşmaların ardından zam talebi muhalefetin karşı oyuna rağmen oy çokluğu ile kabul edildi. Buna göre, merkezde su fiyatları 2020 yılı ocak ayından itibaren yüzde 10 artı. TEFE-TÜFE oranında bu artışın yüzde 30’u da bulabileceği ifade edildi. Kırsal kesimde ise zam oranı yüzde 55 civarında olacak. Bu artış KASKİ’nin değerlendirmesine göre bazı bölgelerde yüzde 55’ten yüksek, bazı ilçelerde de yüzde 55’in altında olabilecek.