Mersin’de istiridye mantarı projesi

Mersin’de istiridye mantarı projesi

Mersin Anakent Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın “İstiridye Mantarı Üretim Sistemleri Kurulum Projesi” amacına ulaştı.

Mersin- Anakent Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın tarım ile uğraşan ailelere ekonomik yönden katkı sağlamak ve mevcut tarımsal ürünlere alternatif olarak ürünlere yönlendirmek amacıyla verdiği eğitimler amacına ulaşıyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen “İstiridye Mantarı Üretim Sistemleri Kurulum Projesi”, üreticilere büyük kolaylık sağlıyor. Toroslar, Tarsus, Erdemli ve Silifke ilçelerinde Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan toplam 7 adet İstiridye Mantarı Üretim Sistemi ile üreticiler artık yıl boyu üretim yapabiliyor.

Tarsus İlçesi Çiriştepe ve Kaleburcu Mahallelerinde birer adet, Damlama Mahallesi’nde 2 adet, Toroslar İlçesi Evrenli Mahallesi’nde bir adet, Erdemli İlçesi Sıraç Mahallesi’nde bir adet ve Silifke İlçesi Keşlitürkmenli Mahallesi’nde bir adet olmak üzere toplamda 7 adet kurulan istiridye mantarı üretim çadırıyla tarımla uğraşan ailelerin yaşam standartlarının yükseltilmesi ve ekonomik yönden aile bütçesine katkı sağlanması amaçlanıyor.