Bakırköy Belediyesi vefatının 10. yılında Leyla Gencer ‘i adının verildiği opera ve sanat merkezinde  andı

Bakırköy Belediyesi vefatının 10. yılında Leyla Gencer ‘i adının verildiği opera ve sanat merkezinde andı

Dünyanın en önde gelen sopranolarından Leyla Gencer; ölümünün 10. Yılında Bakırköy Belediyesi tarafından düzenlenen programla adının verildiği Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde aryalarla, kısa film gösterimiyle anıldı.

Anma etkinliğine, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’nun yanı sıra yüzlerce sanatsever de katıldı.

Anma programında, Tarihçi-Yazar İlhan Gülek’in Leyla Gencer konulu konuşması ve ‘Leyla Gencer’in Ardından’  isimli kısa film gösteriminden sonra, Soprano Günay Acar; Keman Sanatçısı Uğur Yalçın  ve  Piyano Sanatçısı Linda Kaso’nun  eşliğinde Leyla Gencer’in söylediği aryalardan kısa bir konser verdi.

Anma etkinliğinde bir konuşma yapan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu da şunları ifade etti: “Leyla Gencer, Türkiye’nin dünyadaki sanat elçisi idi ve ülkemizin  en aydınlık yüzlerindendi. Bizim anlayışımıza göre de en büyük Türk milliyetçilerindendi. Çünkü; yaşamı boyunca ülkemizi dünyanın dört bir yanında başarıyla temsil etti, gururumuz oldu. Bunun dışındaki milletçilik yaklaşımları hamaset ve ırkçılıktır. Gerçek milliyetçilik; ancak çok çalışarak, üreterek, başarılı olarak ve ülkesini en iyi şekilde temsil ederek olur. Bakırköy Belediyesi olarak adını opera ve sanat merkezimize verdiğimiz Leyla Gencer’i saygıyla anıyorum, ışıklar içinde yatsın.”