1977: Bir veda, bir merhaba

Ön seçim CHP’ye bir canlılık getirdi. İl ve İiçe binaları dolup taşıyor. Birçok seçim bölgesinde il başkanları aidatlarını ödemeyen kayıtlı üyelere ön seçimde oy kullandırmayacak.

Ankara İl binası dün tıklım tıklımdı. İzmir Milletvekili Erdal Aksünger’den, Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengör’e, Faruk Demir’e kadar yüzlerce CHP’li…

Bu kalabalığın nedeni CHP Kahramanmaraş Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Durdu Özbolat’ın, doğduğu yerden değil, 30 yılı aşkın süredir yaşadığı bölgeden aday olduğunu açıklayacak olmasıydı.

Hem duygusal, hem gerçekçi bir konuşma yaptı Durdu Özbolat. Kahramanmaraş’a veda ederken, yıllardır yaşadığı Çankaya’ya, Ankara’ya yeniden merhaba diyordu.

Özbolat, iki dönem ön seçim ve eğilim yoklaması sonucu milletvekili seçildiği, Kahramanmaraş’tan, iki yıl önce, aday olmayacağını açıkladığını vurguladı.

CHP’nin ön seçim kararından sonra aday olma konusunda karar verdiğini söyleyen Durdu Özbolat, kırgındı. Ankara, İstanbul ve İzmir’de birinci sıraların kontenjana ayrılmasının haksızlık olduğunu düşünüyordu. İkinci sıraların verilmesinin daha adil olacağını ifade ederken, Ankara 1. Bölgede 4 kontenjan kullanılmasının da doğru olmadığını Parti Meclisi'nde dile getirdiğini açıklıyordu.

Adaylık başvurusu açıklaması sırasında Ankara İl Başkanı Adnan Keskin ile Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengör de birer konuşma yaptılar.

Ankara İl Başkanı bu seçimlerde Ankara’da CHP’nin birinci parti olacağını inançla tekrarladı.

Esat Şengör de Özbolat’ı Ankaralılara emanet ettiğini söyledi. Şengör, Ankaralıların Özbolat’a sahip çıkmaları gerektiğini, O’nun çalışmalarından örnekler vererek anlattı.

Ve bu dönem CHP’de adaylık patlaması yaşanacak gibi görünüyor. Sihirli değnek, ön seçim ve örgüte de büyük bir heyecan ve çalışma hırsı getirecek…

Bu gidiş CHP iktidarın yolunu açar mı? Bilmem ama CHP oylarında büyük bir artış yaşayabilir.

AİDAT KOŞULU
Bu arada CHP’li yöneticilerle konuşma imkanı buldum. Hepsi bu seçimin diğerlerine benzemediğini, gençlik kollarının, kadın kollarının inançla çalıştığını, çalmadık kapı kalmayacağını anlattılar.

Adnan Keskin konuşmasında, ön seçimin CHP’deki önemine de değindi. Ancak bir konuyu da anımsattı. CHP’ye kayıtlı üyelerin yıllık 12 lira olan aidatlarını ödememeleri halinde ön seçimde sandık başına gelmelerine gerek olmadığını söyledi Keskin.

Ankara İl Başkanı Keskin son olarak, CHP’nin iktidarı 7 Haziran’da yakalayacağını söylerken, 5 Haziran 1977’yi anımsattı.

Olur mu olur!

Önceki ve Sonraki Yazılar