'Ayetlerden süngü yapmak'

Bir okuyucumun ifadesinden aldım bugünkü başlığı. Çok sevdim bu ifadeyi. Benim mücale-mindelemin hem yöntemini hem de biricik silahını tam isabet tanıtıyor. Bu tabiri kullanma ba-siretini gösteren iletinin tamamını okuyalım.

Lütfiye Bahar Karakuş New York’tan yazıyor:

“Sizi tarif edecek kelime bulamıyorum. Bana göre, Atatürk’ten sonra Türkiye’ye Allah’ın lüt-fu sizsiniz. Işığınızla aydınlanıyoruz.”

“Uzun zamandır New York’ta yaşıyorum. Kur’an’ı, doğru namaz kılmayı sizin sayenizde öğ-rendim. Kitaplarınızı alıyorum; okuyorum ve okutuyorum. Söylediğiniz bütün ilim adamlarını da okuyorum. O akıcı, şiirsel kelimeleri-nizle yazdıklarınız beni coşturuyor. Ayetlerden âdeta süngü yapıp zalimlerin bağrına saplıyorsunuz.  Bize hep örnek oluyorsunuz. Karanlık yolları-mızı aydınlatıyorsunuz. Kendine özgü hitabınızla bütün gönülleri fethediyorsunuz. Elleriniz-den ben de öpüyorum. Size çifte kavrulmuş sevgilerimi, saygılarımı gönderiyorum. Allah seni başımızdan eksik etmesin!”

Almanya’dan Bora D. yazıyor:

 

“Türklüğümü Mustafa Kemal Atatürk’e, Müslümanlığımı da Yaşar Nuri Öztürk’e borçluyum. Sizin bütün videolarınızı defalarca izledim. 4 tane kitabınızı okudum, çok yakında 5.ye başla-yacağım. Sayenizde İslam dinini çok iyi anladım; güzel, hoşgörülü, tertemiz ve rahat bir din olduğuna inandım. Bütün soru işaretlerimi giderdim. Şu an kar-şımda kim olursa olsun konu-şuyorum ve anlatabiliyorum. Kanı bozuklar benim karşımda sizin sayenizde zorlanıyor. Allah sizden razı olsun!”

 

Öznur Kocaalp yazıyor:

 

“Kur’an'ın, aklın, bilimin ışığında kaleme aldığınız eserlerinizi düşündüm ve şu sonuca var-dım: ‘Hz. Fâtıma, İmamı Âzam, Hallâc-ı Mansûr, Kur’an Penceresinden Kurtuluş Savaşı’ adlı eserleriniz, yansıttıkları dönemin açık, net, belgelere dayalı tarihleridir. Parçaları birleştirdiği-nizde sahabe ve tâbiûn dönemi ve sonrasına ilişkin bilimsel araştırmaya dayalı dönemsel bir tarih çıkıyor. Gerçek tarihi sizin gibi çok az sayıda bilim adamı yazıyor. Allah razı olsun.”
 
 Sinan İlgar yazıyor:

 

“Her sözünüz tarihe altın harflerle yazılması gerekir. Kendini ‘İslam âlimi’ sayan birçok kişi-nin sakladığı gerçekleri söylemek yürek ister, hatta Ebuzer yüreği ister. Bu yürek sadece sizde var. Allahım benim ömrümden alıp size versin, güzel yürekli insan!”

 

Murat Başaran yazıyor:

“Bu milletin size ihtiyacı var ama bunu görmemekte niye bu kadar ısrarcı, anlamış değilim. Doğruları görmediği için belasını buluyor ve bulmaya devam edecek.”


Önceki ve Sonraki Yazılar