Bir dokunuş ve bir mucize!

Geçtiğimiz hafta Kadıköy Doubletree by Hilton'da eğitim ve iş dünyasının başarılı isimleri ile birlikte bir toplantıya katıldım. Ve bu toplantı bir iş toplantısı ya da ticari amaçlı bir toplantı değildi, bir eğitim toplantısıydı.

Çelikel Eğitim Vakfı’nın yıllık danışma kurulu toplantısının başında, vakfın yapmış olduğu bir yıllık çalışmalarından bahsedildi. Ve daha sonra yapılan çalışmalar değerlendirilerek, başka hangi çalışmalar ve projeler yapılabilir konularında, farklı meslek grubundaki işin ehli kişiler, önerilerini ve düşüncelerini dile getirdiler.

Çelikel Eğitim Vakfı, henüz yeni kurulmuş bir vakıf. Ancak 2007 yılında kurulmasına rağmen, birçok sosyal sorumluluk projesine imza attığı gibi, öğrencilere verdikleri burslar ve sundukları eğitim, staj, kültür, sanat imkânlarıyla da adından övgüyle bahsettiren güzide bir vakıf.

Vakfın kurucuları olan A. Mukaddes Akay ve Rıdvan Çelikel iş dünyasının tanıdığı başarılı isimlerden. Aynı zamanda eğitim gönüllüsü olan iki iyi insan.

“Biz bu ülkenin okullarında okuduk, vefa borcumuz var, bir şeyler yapmak istiyoruz ”
diyerek 2008 yılında, ihtiyaç ve öneri üzerine daha önce hiç gitmedikleri ve insanlarını dahi tanımadıkları Samsun’un Kavak İlçesi’ne olağanüstü imkanlara sahip bir okul ve bir pansiyon yaparak Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlıyorlar.

Sonrasında ise okulu ve öğrencileri yalnız bırakmayarak, “Eğitimde Geniş Açı Programıyla” öğrencilerin kişisel, sosyal ve akademik gelişimlerine gönüllülerle katkıda bulunmaya devam ediyorlar. Tabi sadece gençlere değil, ebeveynlere ve öğretmenlere de birçok eğitim fırsatı ve faaliyeti sunarak kişisel gelişimlerine destek oluyorlar.

Vakıf, yaptığı okul ile de Kavak İlçesi’ne bir farkındalık ve bir vizyon katmıştır. Eskiden sadece belli meslek gruplarına ve üniversitelere yerleşen öğrenciler, artık büyük kentlerdeki üniversitelerin gözde bölümlerine yerleşebilecek başarıya ulaşmışlardır.

Ve bir de sevindirici bir haber, Rıdvan Çelikel Anadolu Lisesi önümüzdeki yıl fen lisesi oluyor. Böylece Türkiye’nin birçok yerinden gelecek başarılı öğrencilere hizmet etmeye devam edecek.

***

Tabi vakfın çalışmaları sadece Samsun’la sınırlı değil. Her yıl üniversiteye yerleşen başarılı öğrencilerin arasından başvuru yapan 30 kişiye , “Bugünün Kıvılcımları Yarının Alev Topları...” diyerek üniversite hayatları boyunca burs yanı sıra kişisel ve sosyal gelişim desteği sağlıyorlar.

Bütün bunların yanında vakıf, birçok paydaşıyla birlikte ulusal ve uluslararası sosyal sorumluluk ve eğitim projesi yürütüyor. Çelikel Eğitim Vakfı’nın, gıpta edilecek bu çalışmalarını görünce keşke daha çok bilinçli ve sorumlu insanın eli eğitime değse de güzel şeyleri daha çok yaşayabilsek ve duyabilsek!

Böylesi sivil toplum kuruluşlarının sayısı arttıkça işte o zaman bu ülkenin ve insanın kaderi değişecektir.

Sizce de öyle değil mi?

Önceki ve Sonraki Yazılar