VW yatırımı ne olacak?

GEZİ Parkı olayları toplumun önemli bir kısmını derinden etkilerken, Hükümet’in de dengesini bozdu. Toplumun duyarlı kesiminin hak ve özgürkleri için başlattığı protesto sırasında en büyük darbeyi Doğuş Holding yedi.

Protesto gösterilerini, mesleğe ihanet edecek şekilde yayınlamayan NTV halkın tepkisini çekerken, Garanti Bankası Genel Müdürü'nün ‘Ben de çapulcuyum’ açıklamasıyla Recep Tayyip Erdoğan da Doğuş Holding’i hedefe koydu.

Hatırlayacağınız gibi Başbakan, VW Grubu’nun Türkiye’de yatırım yapması için ciddi bir baskı oluşturmuştu. Yapılan görüşmeler sonrası VW Grubu’nun yatırım yaparım ama Doğuş Otomotiv’deki distribütörlükleri ben isterim mealindeki açıklaması konuşulmuştu. Yani Doğuş Holding zaten sıkıntılı bir dönemdeydi.

Gezi Parkı protestolarıyla ilgili Angela Merkel’in ve Alman Hükümeti’nin yaptığı açıklamalar sonrası bu yatırımın da hayal olacağını öngörebiliriz. Serbest ekonomilerde, demokratik ülkelerde kabadayılığın kimseye faydası olmadığını aklı olan herkes anlamıştır herhalde.

Önceki ve Sonraki Yazılar