8 kişiyi öldürdü, Facebook’tan Başbakana ‘Kolaysa beni yakala’ diye yazdı

8 kişiyi öldürdü, Facebook’tan Başbakana ‘Kolaysa beni yakala’ diye yazdı

Arnavutluk'un en kanlı cinayeti gerçekleşti. Bir genç, 2’si çocuk 8 akrabasını öldürdükten sonra kaçtı. Ama Facebook’tan hakkında yazılanlara cevap verdi, hızını alamayıp Başbakan’a meydan okudu.

Arnavutluk’un başkenti Tiran'ın 100 km güneyindeki bir köyde bir genç, 2'si çocuk olan 8 akrabasını öldürdü. 1990'lardan beri tek kişinin işlediği en kanlı cinayetin faili kaçtı. Ama Facebook'tan hakkında yazılanlara cevap vermeyi ihmal etmedi.

Başkent Tiran'ın 100 kilometre güneyindeki Resulay köyünde 24 yaşındaki Ridvan Zykaj, kendi ailesinden 8 yakınını Kalaşnikof'la tarayarak öldürdü. Üstelik kurbanların 2'si çocuk, 3'ü kadındı.

Ridvan Zykaj, cinayeti işledikten sonra olay yerinden kaçtı.

Arnavutluk medyasından uluslararası medyaya yansıyan haberlere göre, firardaki katil zanlısı, Facebook hesabına girip kendisine yazılanlara cevap verdi.

YORUMLARA SİNİRLENDİ

Zykaj, hesabına gönderilen 'canavar', 'teslim ol' gibi yorumlara sinirlendiğini belirtti.

Hızını alamayan Zykaj, Facebook'tan Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'ya ''Kolaysa beni yakala'' diye meydan okudu.

İNSAN AVI SONUNDA YAKALANDI

12 saatlik 'insan avı' sonucu yakalanan Zykaj, polise göre, büyük amcası, eşi, çocukları ve diğer akrabalarını kendisini hırsızlıkla suçladıkları gerekçesiyle öldürdü.

Buna göre birlikte yemek yerlerken masadakilerden biri ''Hindilerimi çalıyorsun'' deyince Zykaj makineli tüfekle hepsini taradı.

'Silah ve şiddet kültürünün' hakim olduğu Arnavutluk açısından bile bu, 1990'lı yıllardan beri bir kişinin elinden gerçekleşen en kanlı cinayet oldu.