ABD ve Çin anlaşamayınca basın toplantısını iptal etti

ABD ve Çin anlaşamayınca basın toplantısını iptal etti

ABD ve Çin'in yıllık görüşmelerinde ticaret konusunda anlaşmaya varılamaması üzerine ortak açıklama yapılmadı, basın toplantısı iptal edildi. İki tarafın da duruşunu 'açık şekilde' bildirdiği ancak ticaretle ilgili pek çok ana başlıkta ortak karara varamadığı belirtiliyor.

ABD ve Çin ticaret konusunda anlaşamadı: Ortak açıklamalar iptal edildi
ABD ve Çin'in yıllık görüşmelerinde ticaret konusunda anlaşmaya varılamaması üzerine ortak açıklama yapılmadı, basın toplantısı iptal edildi.

ABD ile Çin arasındaki yıllık ekonomi görüşmelerinde ticaret başlığında uzlaşmaya varılamadı. Uzlaşmayı engelleyen başlığın ABD'nin Çin karşısındaki ticaret açığının azaltılması olduğu bildirildi.

Ticaret konusunda anlaşmaya varılamamasının ardından basın toplantısı iptal edildi, ortak açıklama yapılmadı.

İki tarafın da duruşunu "açık şekilde" bildirdiği ancak ticaretle ilgili pek çok ana başlıkta ortak karara varamadığı belirtiliyor.

Reuters'in haberine göre konuyla ilgili bilgilendirme yapan isminin verilmesini istemeyen bir ABD'li yetkili, anlaşılamayan meselelerin "ABD için önemli" olduğunu söyledi.

Bu konular arasında ABD'nin Çin'i mali hizmetler piyasasına erişimi, Çin'in çelik kapasitesini azaltması, gümrük vergileri ve Çin tarafından devlet şirketlerine verilen teşvikler olduğu aktarılıyor.

Ayrıca ABD'nin Çin'den yabancı şirketlerin sahipliğiyle ilgili kısıtlamaları kaldırmasını istediği de kaydediliyor.