Deprem Yunan köyünü yıktı: 2 yaralı, 1 kişi enkaz altında

Deprem Yunan köyünü yıktı: 2 yaralı, 1 kişi enkaz altında

Ege Denizi'nde meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki deprem ve artçılarının etkisi devam ediyor. Yunan adası Midilli'de bir köyün yarısı yerle bir olurken, yaşlı bir kadının yıkılan bir binanın enkazı altında kaldığı açıklandı.

Ege Denizi’nde meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki deprem ve artçılarının ardından hasar tespit çalışmaları devam ediyor.
Yunanistan’ın Midilli Adası’ndaki Vrissa köyünün depremden büyük oranda etkilendiği açıklanırken, Yunan basını yıkılan bir binada yaşlı bir kadının mahsur kaldığını duyurdu. Enkaz altında kalan 2 kişinin çıkarıldığını kaydeden yetkililer 57 yaşındaki kadının da özel ekipler tarafından çıkarılmak üzere olduğunu ifade etti. Yapılan açıklamada en az 10 kişinin yaralandığı vurgulandı ve yaralananların bölge hastane ve polikliniklere gönderildiği belirtildi.
Kurtarılan 2 kişinin hastaneye kaldırıldığı belirtilirken bölgede bazı yolların kapandığını ve toprak kayması sebebiyle ulaşım zorlaştığı açıklandı.
Midilli Belediye Başkan Yardımcısı Nikos Karasavvas ise, “Köyün yarısı büyük hasar gördü ve birçok ev çöktü”  açıklamasını yaptı. Plomari bölgesinde ise Saint Panteleimon Kilisesi’nin kubbesinde hasar meydana geldiği kaydedilirken bölgeye gelen yetkililerin incelemelere devam ettiği belirtildi.
Depremin en büyük etkisinin Plomari’de olduğunu söyleyen Deprem Planlama ve Koruma Ajansı’nın Başkanı Efthimios Lekkas, “Bu deprem Anadolu Fay Hattı’ndan dolayı gerçekleşmedi. Beklemediğimiz bir depremdi” ifadesini kullandı.