Pentagon’dan sığınmacıların 'canlı kalkan' olarak kullanıldığı iddiaları hakkında açıklama

Pentagon’dan sığınmacıların 'canlı kalkan' olarak kullanıldığı iddiaları hakkında açıklama

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Rusya Savunma Bakanlığı’nın Suriye’deki Rukban kampındaki sığınmacıların El Tanf’taki Amerikan üssü için canlı kalkan olarak kullanıldığına yönelik suçlamaların doğru olmadığını ileri sürdü.

Doğal Kararlılık Harekâtı basın dairesinden yapılan açıklamada, “Suçlamalarının soğru olmadığı yetmezmiş gibi Tümgeneral (İgor) Konaşenkov’un Rukban kampındaki sığınmacılar ileilgili açıklaması da başarısız, zira kendisi ülkelerimizin tek amacı olduğunu, söz konusu amacın IŞİD’in Suriye’de yenilmesi ve ülkede normal yaşamın geri getirilmesi olduğunu biliyor” ifadelerine yer verildi.


Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Suriye’deki Rukban kampındaki sığınmacıların ABD tarafından El Tanf’taki üssü için canlı kalkan olarak kullanıldığını, kampta aralarında Deyr ez Zor ve Rakka’dan 60 binden fazla kadın ve çocuk kaldığını, ABD’nin ise kampa Suriye hükümeti, Ürdün, BM ve uluslararası kuruluşlarının insani yardım konvoylarının ulaşmasını engellediğini açıklamıştı. (Sputnik)